F-35 & S-300

2018-10-01

F-35-programmet har redan kostat hundratals miljarder dollar och kommer snart att nå den orimliga och surrealistiska siffran på över 1 biljon dollar. Det har redan sålts till dussintals länder som är bundna av årtionden långa avtal. Självklart har varken Lockheed Martin eller US Air Force något stort intresse av att avslöja eventuella svagheter eller brister, särskilt offentligt. Korruption är en stor sak i Washington, i motsats till vad gemensamma antaganden gör gällande.

Syriens utrikesminister Walid Muallem sade på söndagen att leveranser av det ryska S-300 luftförsvarssystem var ett "aktuellt steg".

"Det är ett system som är defensivt till sin natur snarare än offensivt och det är avsett att försvara det syriska luftrummet. Om vi ​​analyserar vikten av det syriska luftrummets skydd ser vi att det speglar säkerhet och stabilitet, men inte krig. Jag skulle vilja notera att det är ett mycket snabbt steg och vi är mycket tacksamma för Ryssland för dess ansträngningar, sade ministern i en intervju.

"S-300 är i alla fall tillräckligt för att reagera på dessa hot från Israel", berättade ministern för RT, när han svarade på en fråga om israeliska hot i samband med Irans närvaro på det syriska territoriet.

Ministern betonade att de iranska soldaterna utplacerades på det syriska territoriet på legitima grunder och i rådgivande kapacitet.

"De syrisk-iranska relationerna är inte en förhandlingsfråga. Dessa relationer baseras på beslut av två suveräna stater, som försvarar sitt självständiga beslut, "understryker ministern.

I en mening är leveransen av S-300-batterier till Syrien mer oroande för den Djupa Staten i Washington än för Tel Aviv. Israel har flera F-35:or och har hävdat att de har använt dem i Syrien för att slå mot påstådda iranska vapenöverföringar till Hizbollah. Med S-300-systemen som distribueras i en uppdaterad version och införlivad i det ryska kommandot för kontroll och kommunikation (C3), finns det en allvarlig risk (för den Djupa Staten i Washington) att Israel, som nu inte kan ändra händelsernas gång i Syrien, kunde försöka sig på en desperat manöver.

För det första, vid denna tidpunkt är det nödvändigt att lägga till ytterligare information och klargöra vissa punkter. Greklands S-300 som NATO har haft tillgång till, är gamla, utan underhåll och har inte uppdaterat sin elektronik. Sådana moderna och komplexa system som S-300 och S-400 av idag kräver underhåll, uppgraderingar och ofta byte av delar för att förbättra maskinvaran. Allt detta saknas gällande de grekiska batterierna.
För det andra är det operatören som använder systemet (med hjälp av radar, inriktning, sikte, låsning osv.) Som ofta gör skillnaden vad gäller total effektivitet. Dessutom är systemet fullt integrerat i det ryska C3-systemet, något som nollställer all tidigare erfarenhet som uppkommit från utvärderingar av det grekiska S-300-systemet.

Inget västland känner till det syriska luftförsvarets verkliga kapacitet, eller den kapacitet som uppstår när den utvidgas och integreras med ryska system. Det är en hemlighet som Damaskus och Moskva fortsätter att hålla väl bevakad. För två år sedan varnade en ledande rysk militär officer under operationerna för att frigöra Aleppo (förmodligen hänvisar han till femte generationens stealthflygplan som F-35 och F-22) att räckvidden och effektiviteten hos de ryska systemen kan komma som en överraskning.

Följande är Rysslands försvarsminister Sergei Shoigus ord om utplaceringen av S-300 till Syrien och dess integration med andra ryska system:

"Ryssland kommer att störa ut satellitnavigering, radar och kommunikationssystem för stridsflygplan, som angriper mål på det syriska territoriet i Medelhavet som gränsar till Syrien. Vi är övertygade om att genomförandet av dessa åtgärder kommer att kyla ner hetsporrar och förhindra misshandlande åtgärder som hotar våra soldater, annars kommer vi att svara i linje med den nuvarande situationen. Syriska trupper och militära luftförsvarsenheter kommer att vara utrustade med automatiska styrsystem som har levererats av den ryska försvarsmakten. Detta kommer att säkerställa centraliserad förvaltning av syriska luftförsvarsstyrkor och -anläggningar, övervakning av situationen i luftrummet och snabb indikering av mål. Viktigast kommer det naturligtvis vara att det används för att identifiera ryska flygplan av den syriska flygförsvarsmakten. "

Kombinationen av Israels ego, dess oförmåga att påverka händelserna i Syrien, tillsammans med förlusten av dess förmåga att flyga i hela Mellanöstern med straffrihet, på grund av att Syrien nu är utrustat med ett överlägset luftförsvar - alla dessa faktorer kan komma att driva Israel till att på ett desperat sätt använda F-35 för att förstöra S-300-batterier. Den Djupa Staten i Washington befinner sig i det "obegripliga" tillståndet att förmodligen inte ha någon öppen möjlig politisk hävstång kvar över Israel i frågan, faktiskt inte någonsin sedan man förlorade förmågan att styra händelserna i Syrien. Eller då naturligtvis istället Donald Trumps absurda översignalering om F:35:s osynlighet i kombination med kritiken mot det militärindustriella komplexets vinster - där han själv äger aktier ( )

Med de ryska luftförsvarssystemen som potentiellt kan spridas till världens fyra hörn, inklusive Kina, Indien, Saudiarabien, Qatar, Saudiarabien och vem vet hur många andra länder som väntar i kön, fortsätter Ryssland att öka sin exportkapacitet och militära prestige eftersom det visar sin kontroll över det mesta av Syriens luftrum. Med introduktionen av S-500 som väntar kan man bara föreställa sig de sömnlösa nätterna som spenderas på Investor, Pentagons och Lockheed Martins huvudkontor oroade av möjligheten att en F-35 tas ner av ett S-300-system som tillverkades 1969.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram