Israeliska Krigsförbrytelser Mot Syrien

2018-09-29

Syrien är en suverän stat, och enligt internationella lagar och FN: s grundlag kan den ha vilken armé som den önskar på sin egen mark, för vilket ändamål den anser nödvändigt, förutsatt att dessa handlingar äger rum inom Syrien. Dessutom, eftersom Syrien är under attack av en internationell koalition som leddes av Israel bland annat, har landet ytterligare och större rättsmedel till sitt förfogande, att faktiskt agera mot Israel. Enligt internationell rätt skulle det vara helt lagligt för Syrien att slå till mot Israels baser och regionala militära tillgångar som ligger placerade var som helst. Detta glömmer lägligt nog Bibi att nämna - Israel får absolut försvara sig, men de får nog faktiskt se till att göra det på sitt eget territorium...

Så för alla som fortfarande inte begriper vad vi har förmedlat i en helt evinnerlighet nu! Genom förandet av Sykes-Picot avtalet till grund för Balfourdeklarationen krävde ovillkorligen den Ryska revolutionen. Det begriper Kreml mycket väl, precis som man begriper vad detta innebär idag!

Israels "felaktiga, oprofessionella och fega" handlingar har resulterat i nedskjutningen av den ryska Il-20 i Syrien, sade det ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zakharova på torsdagen. I sin egenskap av talesman har hon upprepat utrikesdepartementets inställning att Israel i sista hand är skyldigt till denna "tragedi".

"Tragedin inträffade den 17 september efter de felaktiga, oprofessionella och fega handlingarna av en av våra partners, trots Rysslands ansträngningar att utveckla ett förhållande med Israel, bland annat när det gäller frågor av betydelse för Israel", berättade Zakharova för den italienska tidningen Panorama. Samtidigt pekade diplomaten på de positiva förändringar som har ägt rum i Syrien, till exempel nederlaget för de flesta terroristgrupper som arbetar i Mellanöstern.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sa tidigare i veckan att han hade kommit överens med Rysslands president Vladimir Putin om att de militära delegationerna i de två länderna skulle träffas snart för att diskutera samordningen av åtgärder i Syrien.

Det ryska militärflygplanet IL-20 sköts den 17 september ner i Medelhavet av en missil som avfyrades av det syriska luftförsvaret S-200, som målsökte på israeliska flygplan, enligt den officiella historien. Rysslands försvarsdepartement sade att de närliggande F-16-planen använde det ryska flygplanet som en sköld mot det syriska luftrumsskyddet. Händelsen krävde livet på 15 personer av rysk militär personal.

Israel vägrade acceptera anklagelserna gällande att flygplanen gömde sig med hjälp av det ryska planet som sköld och hävdar att Moskva varnats om luftangreppet i tid.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu betonade vid FN: s generalförsamlings 73: e session att händelsen med det ryska planet som kraschade i Syrien kunde ha orsakat "allvarligare konsekvenser", enligt den statliga israeliska radiokanalen Kan. Men han nämnde inte mer specifikt vad detta skulle ha inneburit.

Netanyahu betonade också att landet fortsätter att agera mot ökningen av Irans militära närvaro i Syrien och planerar samtidigt att upprätthålla dialogen med Moskva. Alla idag förstår dock att detta är både en tom och ändå olaglig förevändning för Israels krigsförbrytelser mot Syrien.

aml.ink

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram