Varför Äga Centralbanken?

2018-07-01

Om det saknas mekanisk koppling mellan Centralbanken och den cirkulerande penningmängden, varför vill någon då äga centralbanken?

Om det saknas mekanisk koppling mellan Centralbanken och den cirkulerande penningmängden, varför vill någon då äga centralbanken?

Posted by Carl Norberg on Sunday, July 1, 2018

F.Lugmair För att centralbanken proppar upp dom vinstmaximerande privatbankerna i det interna clearingsystemet. Eftersom privatbanker inte accepterar varandras påhittade kontokludd som "pengar" vid transfereringar. Banker emellan. Utan endast tillgångar "riktiga pengar " i det slutna clearingsystemet RIX. Om någon bank har för lite reserver och inte får låna av någon annan bank i systemet, så lånar alltid Riksbanken ut. Riksbanken är alltså privatbankernas livvakt och beskyddare. Man kallar det "att man har ett "stabilitets uppdrag".

Håkan P. Kan man säga att de är en kontrollfunktion för att upprätthålla förtroendet för systemet?

C. Norberg Ett system som bygger på förtroende ger automatiskt att stabilitetsuppdraget är upprätthållande av förtroende.

F.Lugmair Ja.. det är blompinnen av järn som håller rankorna uppe vid blåst

C. Norberg Centralbanken kan inte påverka den cirkulerande mängden betalningsmedel och är funktionsmässigt en ren räddare av bokföring. Att äga en centralbank i en konstitutionell penningmonarki är helt meningslöst.

Så tramset med Rothschild är bara en ren kuliss och dessutom så är betalning-telekominfrastruktur som kontrollmedel, ljusår mer effektivt för maktutövning...

Systemet har en stor avtappningventil för tryckutjämning och det är NY-FED.

Den är privatägd av de största bankerna och det finns en spelare som har styrelseplatser i dessa banker mer strategiskt positionerade än andra - Investor.

F. Lugmair Som däremot är ägt av sina medlemsbanker. Medlemsbanker som i sin tur är ägda av sina historiskt stora aktieägare , var av många är grundare (dess avkomma). New York FED är dominerande.

C. Norberg Rothschild har haft sin betydelse en gång i tiden, men inte längre. Vad gäller mekaniken så ägnar sig inte centralbanken åt aktieutdelning, punkt slut.

Det måste alltid finnas två konteringar i en bokföringspost för att den skall balansera.

Att de skulle ha blåkört utan att ha balanserna klara är naivt att tro, frågan om Audit the FED handlar om hur de har balanserat posterna.

Om nu alla VET att Rothschild är så mäktig så undrar jag faktiskt hur de vet detta och hur det kommer sig att så många vet att det är just så....

 

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram