Bakomliggande Tanke Byggd På Djupförståelse

2018-05-31

Ju mer som USA försöker använda sin valuta, "sitt" finansiella system och sina marknadsandelar som en hävstång, desto mer söker länderna i världen oberoende av det.
Man får ju nära nog ett intryck av att det finns en bakomliggande tanke med detta från Donald Trumps sida, en tanke som bygger på att minska den Djupa Statens möjliga inflytande och makt över amerikansk utrikespolitik..
Tydligen är amerikanska sanktioner inte tillräckligt skrämmande för att hindra andra länder från att bedriv handel med Iran - och kringgå dollarn medan de gör det. Indien och Iran säger att de ska handla olja, men Indien kommer att köpa den oljan med hjälp av rupier istället för USD.
Nyligen debuterade Kina sin Petroyuan, en olje futures-marknad som använder den kinesiska yuanen istället för amerikanska dollar. Putin har krävt att Ryssland ska flytta sig från handel i dollar och bad européerna att bedriva handel med Ryssland med euron och utvecklade sitt eget SWIFT-system för inhemska överföringar för att undvika att använda det amerikanska finansiella förädlingssystemet.
Kina och Ryssland har flyttat mot bilateral handel med sina nationella valutor och undviker också användningen av USA. Ju mer USA försöker använda sin valuta, finansiella system och marknadsandelar som en hävstång, desto mer söker länderna i världen oberoende av det systemet. I en ekonomisk bemärkelse är det ett annat sätt som gör den Djupa Staten i Amerika alltmer irrelevant för resten av världen.
Så ja, covfefe.

http://theduran.com/india-to-trade-with-iran-using-national-currency-not-dollars/

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram