Browder Som Spelväxlare

2018-05-30

Dags för en riktig spelväxlare tydligen och då kommer Bill Browder upp i ljuset från verkligheten – han var alltså den som tjänade mest på att hans revisor och juridiske rådgivare Magnitsky dog.
Den amerikanska född brittisk och judiske finansmannen William Browder, vars investeringsfond en gång var den största utländska portföljinvesteraren i Ryssland, har kritiserat BP-chefen Bob Dudleys planer på att delta i St. Petersburg Economic Forum.
”Jag tror att en VD med självrespekt skulle vara väldigt dum om den skickade någon till det forumet,” sa Browder, som dömdes för skattebedrägeri i Ryssland, till The Times. ”Att göra affärer i Ryssland är … gå in i affärer med maffian,” tillade han.
Browder sa att det skulle vara ”mycket opatriotiskt” för något brittiskt företag att delta i evenemanget, som har ägt rum sedan 1997. Hans kritik kommer eftersom några av Storbritanniens största företag har blivit uppmanade att bojkotta Rysslands stora årliga affärshändelse.
William Felix Browder föddes i en judisk familj i Chicago , Illinois. Han är VD och medgrundare av Hermitage Capital Management , en investeringsfond som samtidigt var den största utländska portföljinvesteraren i Ryssland. Han gav upp sitt amerikanska medborgarskap 1998 för att undvika att betala skatt som hänför sig till utländska investeringar Efter att ha haft verksamhet i Ryssland i 10 år vägrades Browder tillträde till Ryssland 2005 som ett hot mot den nationella säkerheten. Han själv har sagt att det berodde på att han exponerade korruption.Vilket i sig inte är osant, men inte beskriver hela verkligheten eftersom det var hans egen det gällde
Efter döden i fängelse 2009 av Sergei Magnitsky , en rysk advokat och revisor som hade representerat Browders företag och genomfört en undersökning av massiva skattebedrägerier i samband med det och blivit fälld för inblandning i korruption, lobbade Browder för kongressen att passera ” Magnitsky Act ”, en lag om att straffa ryska kränkningar av mänskliga rättigheter, som undertecknades som lag 2012 av president Barack Obama.
Vem som egentligen tjänade på att revisorn med insikter i Browders verksamhet dog i fängelset kan inte möjligtvis behöva utvecklas här. Under 2013 dömdes Browder i sin frånvaro i Ryssland för skattebedrägeri, gemensamt i en postumt åtal av Magnitsky. Han dömdes till nio års fängelse. Avslog Interpol ryska förfrågningar om att arrestera Browder och sa att frågan var politisk. År 2014, röstade Europaparlamentet för sanktioner mot 30 ryssar som man trodde medverkat i Magnitsky-fallet Det var första gången man har vidtagit en sådan åtgärd.
I juli 2017 vittnade Browder för den amerikanska senatdomstolskommitténs om Rysslands påstådda störning av presidentvalet 2016 i USA genom användning av personer i Washington, DC.
Den 19 oktober 2017 antog Kanada sin egen Magnitsky Act som möjliggör frysning av tillgångar och viseringsförbud mot tjänstemän från Ryssland och andra nationer som anses vara skyldiga till kränkningar av de mänskliga rättigheterna och förbjuder kanadensiska företag att hantera utländska medborgare som har grovt kränkt mänskliga rättigheter. Andra länder, däribland Estland, Litauen och Storbritannien, har också antagit en egen version av Magnitsky-lagen.
Den 21 oktober 2017 försökte Putin i vedergällning för den kanadensiska Magnitsky-lagen placera Browder på Interpols arresteringslista. Samma dag återkallades Browders amerikanska visum, vilket skapade ett effektivt förbud mot honom från Förenta staterna. Efter en protest av amerikanska AIPAC-trogna kongressledare, blev hans visum återställt dagen efter. Vladimir Putins arresteringsorder nekades hos Interpol den 26 oktober 2017.
Visst, tråkigt med en död människa. Men att inte den Djupa Staten skulle ha städat undan en helt avgörande advokat -revisors möjliga vittnesmål – Magnitsky – eftersom han satt fängslad, för att sedan också kunna slå mynt av dödsfallet opinionsbildningsmässigt, för att kunna införa begränsningar mot Ryssland – vars pris främst Europa står med notan för – kan vi faktiskt helt bortse ifrån!
Kopplingarna via Bill Browder är rent ut sagt pinsamt uppenbara! Och att de brottsundersökande myndigheterna skulle ta livet av en så uppenbart viktig informationskälla, najaaaeee …
Kopplingarna till demokraterna genom bidrag och till Fusion GPS gör ju ingenting exakt mindre uppenbart!
Den 27 juli 2017 vittnade Browder för den amerikanska senatdomstolskommittén om Rysslands påstådda inblandning i presidentvalet från 2016. Han vittnade om utländska agenter och Fusion GPS.
Låter det bekant?
Browder diskuterade direkt president Vladimir Putin och sade att han är ”den största oligarken i Ryssland och den rikaste mannen i världen.” Detta uppnås uppenbarligen av Putins lojal ryska oligarker som får 50% av vinsterna. Fortsatte dessutom Browder med att säga i detta.
Så, med andra ord, det här erbjuder lite motiv, kanske till varför valet av Donald Trump är ett så hett problem för vissa människor, som inte vill ha förändringar i det amerikanska utrikesdepartementet. Browder har anklagat Vladimir Putin för att vara en mega-oligark och har skildrat denna situation som Putins försök på något sätt som är möjligt att ta bort Magnitsky Act, eftersom den påverkar hans stora rikedom som hålls i de Anglozionistiska bankerna inom den Djupa Staten.
Rysslands FSB är dock inte helt utan förmåga att påminna Mr Browder om att allt inte bara är en Putinsk jättekonspiration som inkluderar hela Kreml. De fick exempelvis nyss Genèves myndigheter att gripa honom – han är alltså gripen nu – för att diskutera konfidentiella frågor med dem på FSB: s begäran. Han har redan för närvarande minst 22 års fängelsetid att vänta från redan förkunnade domar i hans frånvaro och ju mer någon undersöker den människans liv, desto mer blygsam uppenbaras hans moral för att vara.
Så var är då Mueller i detta...

https://www.rt.com/news/428189-browder-detained-spain-russia/?utm_source=browser&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=push_notifications

http://theduran.com/arrested-bill-browder-detained-in-spain-on-interpol-warrant/

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram