Översvämning

2018-04-30

2014 04 30

Ledarna för den utvecklade världen har tärt på den soliditet som normalt skulle motiverat förtroendet för deras ledaregenskaper, marknader och valutor, så långt att att förtroendet nu kan försvinna när som helst . Fördämningarna svämmar över och riskerar nu att rasa.

Om förtroendet för ett sunt system går förlorat, då kan kontra - krafter agera för att hejda paniken och återställa stabiliteten. Men ett berättigat minskat förtroende för ett osunt system kommer generera mycket större skada och verka under en längre tid och till ett högre pris och dessutom vara ostoppbart. Detta resultat är vad som regeringarna har skapat med deras dåliga politik, deras bristande uppmärksamhet på de risker som uppfinningarna av det moderna finansiella systemet skapat, och deras försummelse av ekonomiskt demokratiskt grundad fördelning. Deras blinda lydnad till sina finansiella herrar och moraliska svek mot människorna, är nu uppenbart till allmän beskådan.

Eftersom denna kombination är relativt ny, särskilt med enorma skulder och förpliktelser för hela den utvecklade världen, samt komplexiteten och utomordentligt hög hävstångseffekt i det finansiella systemet (särskilt med tanke på storleken på derivat - böcker), så finns det inget sätt att tala om exakt hur det hela kommer att sluta.

Men att vi nu står inför den stora omvälvningens syndaflod kan allt färre undvika att notera.

10171081_10202804880377903_1314769086551885975_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram