2018-04-29

Tänkvärt om dikten och verkligheten!

31562798_10160406159210296_1753129182629462016_n.jpg

"I Denzel Washington-filmen "American Gangster" växer Washingtons knarkvälde sig större och större, emedan en poliskår av korrupta och ärliga poliser sätter käppar i hjulet för honom.

Den korrupta genom att ständigt höja mutornas kostnader är aldrig ett reellt hot, utan kallar Washington för en mjölkko. Avsikten är aldrig att fälla honom. (Det största intresset är att köpa sig en fin bil för pengarna.)

Den ärliga (Crow) genom att utsätta sig själv för risker, med risk för både sitt liv och sin karriär. (De flesta människor sorterar idag under kategorin som är ovilliga att riskera sitt eget liv, utan hellre korrumperas och köper sig en fin bil.)

Under hela filmens gång passerar ögonblick där TV:n sänder bilder från Vietnam-kriget. Ett krig som startades med false flag-attacken, den s k The Gulf of Tonkin-incidenten.

Allteftersom bilder från kriget skildrar dess i sig än i dag ihågkomna ögonblick och motgångar, så utvecklas Washingtons liv i samma mönster, parallellt med de korta scener som TV-apparaten stundom sänder i bakgrunden av handlingen.

Slutligen finner den ärliga polisen att Washington smugglat heroin in i landet i de kistor av döda amerikanska soldater hemflugna i militärtransporter (Metaforen kan inte bli tydligare). Med det ingår alltså mångt fler och långt högre uppsatta människor än blott de på gatorna i USA.

Att det skulle innebära en mycket större korruption än en gangster såsom vi "känner den" får tidigare högre polisbefäl att inte vilja följa upp spåret. Att förneka utan att själv ha undersökt för att utesluta eller bekräfta. Denna ignorans är nära att få den ärliga polisen att förlora jobbet och dessutom att låta Washington och medskyldiga att gå fria utan vidare undersökningar.

Den s k små-korrupta polisen kan inte ens han se igenom fingrarna längre, men ingen vill först tro att Washington, därför att han är afro-amerikan, skulle kontrollera spindelnätet på gatorna i USA.

En sådan förutfattad mening om Washington baserad på yttre attribut är också nära att lämna honom intakt. Tänk om en inte kunde sälja vapen för att han t ex var svensk och därför ha den förutfattade meningen att en svensk inte kan kontrollera ett spindelnät...

Washington läxar till och med upp en av sina underhuggare för att han klätt sig i en skrytsam skjorta och säger åt honom att inte försöka sticka ut. "Den som låter högst i ett rum är svagast i rummet." Hemligheten är att verka utan att synas... Esse non videri, med andra ord.

Enda gången Washington bryter mot denna sin regel är när han får en pälsjacka och pälsmössa av sin fru då de skall se Muhammed Alis fight.

Innan de lämnar hemmet syns i bakgrunden på TV-apparaten de världskända bilderna av en naken vietnamesisk flicka som bränd flyr napalmbomberna: Ett oskyldigt offer för att nå de stridande vietnameserna.

När Ali är på väg upp i ringen yttras vid ringside: "This is not about the sport. This is politics." Alis ståndpunkt i vietnamkriget kan lämnas därhän...

Efter denna kväll utsätts Washingtons fru för ett mordförsök (Återkoppling: ett oskyldigt offer för att nå Washington). Det första Washington gör vid hemkomst är att bränna pälskostymen. Han måste verka utan att synas...

Fedor "The Last Emperor" vann på knock-out efter 48 sekunder i matchen med Frank Mir (ryska = fred) inatt. Nästa match går mot "The American Gangster".

Washingtons rollfigur heter Frank."//Mathias Andersson

#LastBreaths #JFK #Palme

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram