Återupprepande Till Lärdom

2018-04-02

2014 04 02

I högsätet av det globalt konditionerade landskapet av kognitiv dissonans, som kallas för Sverige, går julen mot sin avslutning - påsk. Detta är den tid, enligt sägnen, där genuskampen manifesteras i form av att delar av den östrogendominerade halvan av mänskligheten, inte bara främst av försörjningsorienteringsskäl, tar sitt arbetsredskaps dolda funktioner till gagn för förflyttningar i luftrummet.

Några av dessa östrogenstyrda luftakrobater har dock ambitioner som inte alltid helt verkar till mänsklighetens fromma. I en globaliserad värld där ljusets hastighet alltmer utgör norm för hastigheten på informationsrörlighet, så ger detta allt tydligare exempel på beteenden som ger återverkningar i stor skala och vars syfte egentligen närmast kan beskrivas som rent av illasinnat.

I det lilla vapenexportberoende landet, som ingår i kampen för den fria demokratiska och öppna världen, hyllar man därför också gärningar vilka inte alltid helt har bäring på allmän långsiktig nytta. Som exponent för denna säregna befolkningsmässiga lynnesart har därför det lilla exportberoende landet en tillsatt politisk chef med en självbildsbeskrivning som karaktäriserar en stridshingst. Ur det omvända perspektivet, alltså omvärldens beskrivande perspektiv, så kompletteras följdriktigt denne ledande brunögde potentat av ett utrikesansvarigt statsråd som förlänats beskrivningen av en liten hund med ett skall av en medelstor hund.

Från tid till annan kan jag uppleva en växande känsla hos människor av förvirring och en ökad frustration. Jag kan därav förstå att den befolkningsmässiga varulven håller på att vakna i denna saga av skylande metaforer och omskrivningar, där egentligen en järnvägsförbindelse mellan Tyskland och Kina genom Ryssland, raserar betalningsystemet för de själsligt outvecklade penninghandlare, som har fått verka utan att synas under alldeles för lång tid. Historien går igen till dess att vi lär oss.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram