Febrilt Konfliktsökande Israel

2018-03-30

Tänka sig att det är en judisk högtid under påsken, en fullkomligt, ja total nyhet!...

Kan det vara på så vis att Knesset har fattat vad som komma skall ur ett längre perspektiv och inte längre kan dölja detta...

När Donald Trump uttrycker att USA mycket snart skall lämna Syrien, så är detta ingenting som går det Israeliska folket förbi obemärkt - inte minst på grund av Internet så alternativet att tiga ihjäl detta existerar därför inte alls för Knesset.

Så Israel letar febrilt efter en militär konfliktgnista, oavsett om den är legitim eller "falsk flagg" och den kan den få tillfälle så snart som idag när palestinska Hamas planerar att genomföra en massdemonstration längs Israels gränser på, fredagen, vilket leder till rädsla av ett nytt krig med den judiska staten före påsken, enligt regionala experter och amerikanska tjänstemän som säger att de noggrant övervakar situationen.

Vid en presskonferens på torsdagen sa utrikesdepartementets taleskvinna, Heather Nauert, att hon inte kände till något beslut om att dra sig ur Syrien. Det gjorde hon uppenbarligen visst med tanke på den överdrivna uppenbara reflexiva kontrollnivån på hennes uttalanden i övrigt, men ingen kan ju för all del kritisera henne för att vara "anti-semitisk"..

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har ju rent "händelsevis" nyligen meddelat att turkiska styrkor kommer att utöka offensiven i kurdiska Afrin i norra Syrien till att omfatta även Manbij och de kurdiska nordöstra delarna av Syrien för att driva ut YPG-milisen, som Ankara jämställer med den terrorstämplade PKK-gerillan.

Slutsatserna i länken är alltså inte våra, men den beskriver ändå till delar grundläggande förutsättningar korrekt, vilka kan vara bra att dra sig till minnes nu.

The Kuwaiti newspaper Al-Jarida reported late on Thursday that 2 Israeli F-35 stealth fighters had entered Iranian airspace over the past month, amid reports that Hamas…
zerohedge.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram