Vatikanens Ekonomi - Igen

2018-03-05

Nämen det var väl märkligt, igen...

Vi drar oss till minnes vad vi skrev för en månad sedan med avseende på detta:

"På tal om Vatikanen och 1900-talet
En tysk officer erkände att han hade många krigstidspioner i Vatikanen, en av dem som eventuellt var den hyllade och kunniga ekonomiska rådgivaren Bernadino Nogara som inte exakt var utan kopplingar till den Anglozionistiska bankhegemonin och IG Farben.

Under kriget började Nogara investera i italienska försäkringsbolag som ”utvecklats till insatser som gynnades av det pågående mordet på Europas judar.

Dessa företag tjänade pengar genom att hålla alla finansiella tillgångar från de avlidna judiska försäkringstagarnas livförsäkringar och vägra att betala för de som fortfarande lever. Men eftersom Vatikanen inte var en direkt försäkringsgivare, var det aldrig nödvändigt att betala återbetalning efter kriget.

Många finansiella register förstördes under kriget, och Vatikanen vägrade tillgång till egna register. Därför är systemets fulla räckvidd oklart.

Samtidigt vägrade påven att offentligt fördöma någonting som det tredje riket gjorde, trots att Vatikanen var en av de mest informerade institutionerna på massmordet, långt innan de allierade ”upptäckte” någonting, det saknades ju inte precis inblandning på den sidan heller Vatikanstaten var den perfekta platsen att dölja miljarder stulna i krigstider.

Kyrkan hjälpte också och räddade många nazistiska krigsförbrytare efter kriget. Bernardino Nogara (17 juni 1870 – 15 november 1958) var finansiell rådgivare till Vatikanen mellan 1929 och 1954, utsedd av påven Pius XI och bevarad av påven Pius XII som den första direktören för den ”Heliga finansförvaltningen” .

Enligt historikern John F. Pollard lagde Nogara ”grunden” för ”en av de största pelarna för Vatikanens finansiella styrka efter andra världskriget”.

Nogaras karriär präglades lustigt nog av en ”förmåga att röra sig i de högsta kretsarna av industri och politik samt kyrkan”. I sin roll som chef för den särskilda förvaltningen gjorde Nogara stora investeringar i många av Europas största företag, vilket gjorde att han personligen blev styrelseledamot i ett ”ansträngande” antal företag och utsåg direktörer till många andra.

Även om han var en katolsk man med flera nära släktingar i de heliga orden, insisterade Nogara på att hans investeringar förblev obegränsade av religiösa eller doktrinära överväganden. Under Pius XI gjorde Nogara stora investeringar i företag som strider mot katolsk socialundervisning och gjorde direkta lån till Mussolinis regering före Mussolinis 1935-invasion av Etiopien.
Vilka intressen som låg bakom Moussolini behöver knappast utvecklas igen här.

Under Pius XII investerade Nogara rutinmässigt i företag som utnyttjat och möjliggjorde Axelmakternas krigsmakt – alltså IG Farben – under andra världskriget. Även om dessa investeringar var dolda från de allierade (med vilka Nogara givetvis också handlade), genom användning av holdingbolag och offshore banker, under Nogara ”som vatten hittar en väg, fann Vatikanens pengar sig flyta till den heliga sidan av förintelsen.”

Men förutom ett köp av Vatikanen i maj 1940 av ett mindre aktieinnehav i ett italienskt försäkringsbolag, La Fondaria, har inga primära källbevis någonsin erbjudits till stöd för dessa senare påståenden, medan dokument som nyligen upptäckts i National Archives, London (i T231- och T160-serien) avslöjar att Nogara överförde Vatikanstatens hela utländska investeringsportfölj till USA i början av kriget – vi blev så förvånade – och under hela krigets varaktighet samlade aktivt en stor portfölj av aktier i brittiska och amerikanska krigsrelaterade industrier i stöd från den allierade krigsinsatsen. Kan man tänka sig…Däremot har inget dokument ännu framlagts för att underbygga påståendet att några medel investerades i Tyskland."

Vatikanen tycks ha tankar om att det stundar förändringar....

Caloia and Liuzzo allegedly sold 29 Vatican-owned buildings for below market prices to offshore companies involved in the scheme, which then flipped the…
zerohedge.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram