Merkel På Djupet

2018-03-05

På tal om den Djupa Statens roll i att rasera Warzawapakten och samtidig de Tyska strukturer som levde kvar efter WW2 - ja också då naturligtvis Merkelgruvornas koppling till IG Farben:

Angela Merkels första jobb i politiken var inte en särskilt stor framgång. I februari 1990 blev hon talesman för " Demokratisk väckelse ", en östtysk politisk rörelse och politiskt parti som grundades i oktober 1989. Partiet gjorde inte bra ifrån sig under det första demokratiska östtyska valet 1990, och samlade bara 0,9% av rösterna. Detta berodde inte uteslutande på att dess ordförande, Wolfgang Schnur, måste erkänna att han varit informatör för det skräckinjagande och hänsynslösa ministeriet för statssäkerhet ( Stasi ) under mer än två decennier . Några dagar före valet var han hur som helst tvungen att avgå, eftersom det inte var något bra försäljningsargument för en östtysk demokratisk rörelse. Mannen ifråga blev senare straffrättsligt dömd också.

Lothar de Maizières fader Clemens var en gång i tiden den östtyska kyrkans advokat, där han arbetade nära tillsammans med Angela Merkels far för att dela upp den östtyska kyrkan från sin västtyska motsvarighet. Det var en policy önskad av den östtyska regimen. Clemens de Maizière var en aktiv Stasi- operatör som till och med själv hade förrått sin egen familj. Efter kriget hade Clemens snabbt omvandlats från nazismen till kommunismen - båda skapades som bekant av samma gamla vanliga Anglozionistiska kolonialväldesintressen, han som en gång tillhörde Adolf Hitlers Sturmabteilung, med medlemskapsnummer 3952867. Bara för att ge lite bakgrund om politiken i det "kommunistiskt" östra Tyskland.

Merkels far kan ju inte exakt uteslutas från att ha samarbetat med regimen för att förhindra något "värre" och naturligtvis för hans egen familjs bästa. Han "kanske" inte ens har varit medveten om att Clemens de Maizière var en Stasi-man? För om så skulle vara fallet, hur tragiskt måste det bara inte ha varit när hans dotters chef och Clemens son, Lothar de Maizière, de facto anklagades för att ha varit just en Stasi-operatör i december 1990, vilket resulterade i hans avgång som östtysk premiärminister. Lothar de Maizière skulle ha arbetat för Stasi sedan 1981, året efter att hans far Clemens, en långvarig Stasi-operatör, hade gått bort, då han också övertog sin fars roll som den östtyska kyrkans advokat. Innan han gick in aktivt i politiken, Lothar de Maizière, var vice ordföranden för synoden för föreningen för protestantiska kyrkor i DDR. Hur troligt är det då att han inte skulle ha känt Merkels far?

I ett nötskal : Merkel kan väl möjligen ha fått sitt andra jobb eftersom hennes parti Demokratisk Väckelse hade varit i en förval-allians med den östtyska CDU och för att hon gjorde ett så imponerande jobb och förhandlade med ägardirektivstyrd opinionsbildningsmedias journalister så bra, när Demokratisk Väckelse var i kris. Men bortsett från det finns det något inte mindre än spännande om de direkta och indirekta förbindelserna mellan hennes pappa och hennes första två politiska chefer.

Använde Merkel sin faders politiska förbindelser för att få sina första två jobb i politiken, arbetade hon två gånger för människor som var tvungna att avgå efter Stasi - a.ka Nazi påståenden? Visste fadern något eller misstänkte han att de var vad de var? Kände Merkel själv till något eller misstänkte hon något? Frågor är överflödiga. Enligt en kritisk biografi av Merkel, strax efter att muren hade fallit, började hon passande nog faktiskt att "frigöra" sig från sin far, som var "djupt knuten till systemet i Tyska demokratiska republiken - DDR". Ett "passande" exempel är ju hur hon inte gick med socialdemokraterna, liksom hennes mamma gjorde, utan med i Demokratisk väckelse, som hade en förbindelse med Helmut Kohls konservativa.

Borde då inte detta ha undersökts djupare? Lothar de Mazière lever ju fortfarande. Trots alla indikationer som hävdar att han inte alls var den hemliga Stasi-agenten "Czernie". Då var det ändå Maizières regering som beordrade förstörelsen av Stasis databand.... Den Väst-tyska regeringen hade blivit varnade redan innan valet i mars 1990 om att möjliga Stasi anslutningar ledde CDU :s kandidat i östra Tyskland, men på grund av hans medlemskap i CDU, kanske detta inte har blivit exakt grundligt undersökt, enligt Stasi-experten och Die Welt-journalist Uwe Müller. För vad det nu kan anses vara värt.

Både ovan nämnde Schnur och Lothar de Mazière framträdde alltså som ledare för den östtyska oppositionsrörelsen innan de måste avgå på grund av Stasi-anklagelser. Båda tog Angela Merkel framåt. Det finns handlingar i Stasi-arkiven och därmed numera hos ryska FSB, angående de många som var inblandade i den Demokratisk Väckelse och Östtysklands CDU, människor i Östtysklands kyrkliga samhälle. Förtjänar detta verkligen inte mer undersökning? Inte ens med avseende på hur Angela Merkel förhåller sig till den Djupa Staten?

Kanske är det enda som kan avslutas här, att Merkel hade turen - alltså att omständigheter kom till förberedelse - att kunna använda sin fars stora politiska kopplingar för att starta sin karriär. För att vara rättvis, utan att vilja hävda att inte korrekt bevisning kan presenteras för att motsätta sig det påståendet: faktiskt allt pekar i den riktningen. Är det inte något intressant så säg?

Det här är nästan 30 år senare. Men har det verkligen skett någon riktig debatt i Tyskland om Stasi och dess nätverk under och efter Tysklands enande? Om inte, varför är det på så vis? Även om regimens nätverk skulle ha spelat bara en mycket minimal, nästan oavsiktlig roll i att sparka igång Angela Merkels karriär: borde detta inte i så fall vara öppen information?

Trots allt så fann väl Kalergiplanen redan då och hon fick ju också trots allt Kalergipriset av en anledning..

28795296_10213690800159094_7034106320142383998_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram