Koordinerat Om Venezuela

2018-03-05

Kontroll över strategiska naturresursflöden är naturligtvis fundamentalt och har man kunnat utöva denna genom kontroll över betalningsmedel och betalningsinfrastruktur, så är den geopolitiska utvecklingens riktning naturligtvis lika välkommen som magsjuka - för den Djupa Staten!

" Både Kina och Ryssland har utökat massiva krediter till Caracas. Att låta landet "dö" är inte ett alternativ som varken Peking eller Moskva gärna accepterar. Det innebär att de skulle vara mer sannolika än att inte till gå in för att hålla landet på fötterna i händelse av hårda sanktioner från USA.

Så, det kan vara lite väl tidigt att prata om dödsryckningar och sista spikar i den venezuelanska ekonomins kista. Chansen är nog snarare den att den Djupa Staten i Washington är medveten om den roll som Kina och Ryssland kan komma - och ovillkorligen därför kommer - att spela där. Annars hade den Djupa Staten redan gått vidare med de större oljesanktionerna, trots potentiell huvudvärk för amerikanska raffinaderier som den kontrollerar själv.

Så om Donald Trump skapar opinion för införandet av av sanktioner mot Venezuela, så spelar han uppenbarligen detta koordinerat med Peking och Moskva - mot den Djupa Staten!

"The imposition of US oil sanctions is now edging closer to reality. Such a move would act as the death knell for Venezuela's oil industry," PVM Oil Associates’ Stephen Brennock said in a note this week.
rt.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram