Kapprustning Med Start 2001

2018-03-02

Så här skrev vi häromdagen om detta:
"Med avseende på skuggbanksystemets tillkomst i tiden för att likviditetsförsörja ekonomin med ännu mer fluffiga fantasier som grundläggande värde, så är ju skuldmättnad ett begrepp som är nödvändigt att förstå, eftersom enbart offentlig konsumtion återstår som möjligt politiskt trovärdigt argument för att ”öka” den aggregerade efterfrågan – ge tillväxt.
Att kriget mot terrorismen skapade denna möjlighet är numera lika uppenbart som välkänt även om inte alla förstår den bakomliggande mekanik som gör det hela ovillkorligt.
Men det lite längre spelet var därför också detsamma som alltid tidigare.
Vägen till förstörelse – åtminstone vad gäller förbindelserna mellan USA och Ryssland – började inte av en slump omedelbart efter terrorattackerna den 9/11. Tre månader efter den ödesdigra dagen, i december 2001, informerade George W. Bush Vladimir Putin om att USA drabbades av det anti-ballistiska missilfördraget, ett konstigt drag med tanke på att fördraget hade hållit freden mellan kärnvapenmakterna sedan 1972.
Detta geopolitiskt ”misstag”, som Putin med rätta definierade det, gjorde det möjligt för USA att inleda processen med att distribuera ett missilförsvarssystem, rakt på gränsen till Ryssland, vilket påstås att skydda kontinenten mot en attack från Iran – om någon undrar varför det var så viktigt att etablera kärnkraft i Iran, minns vem då dessutom som sålde vad i detta. Tänk aldrig på att Teheran hade absolut ingen anledning, för att inte tala om varför, att utföra ett sådant självmordsuppdrag. Invasion av USA då eller?…..Ja jösses!
Men den Djupa Staten i Washington – med sin styrning – har ju aldrig varit någon större förkämpe för att låta fakta komma i vägen för en av enskilda intressen skapad rörelse på det globala schackbrädet."

https://www.rt.com/news/420255-putin-nbc-arms-race/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram