Vem Som Styr Vad

2018-02-28

Som tur är så har inte jordens mest Clintonsoroslojala land Sverige, någonting alls att göra med sådan här moraliska tvivelaktigheter!!!

Internetföretagaren Kim Dotcom har anklagat de största teknik och internetbolagen i USA, däribland Google och Facebook, för att ligga "i sängen med den Djupa Staten". Denna utveckling, hävdar han, inleddes av demokraterna.

I en serie Twitter-inlägg anklagar Dotcom sociala media-jättar som Twitter och Facebook, USA: s underrättelsetjänster och före detta president Barack Obama för samarbete med den Djupa Staten och varnade för ett pågående osynligt krig mellan USA, Ryssland och Kina. Denna konflikt utvecklas till "en out-of-control tekniskt vapenrace", tillade han.

Men märkligt nog ändå:

I ”The Swedish Kings of Cyberwar” avslöjas Sveriges egen förmenta oskuldsfullhet som bygger på att verka utan att synas.

Betydande, medan WINTERLIGHT var en gemensam ansträngning mellan NSA , den svenska FRA och den brittiska GCHQ , verkar hackning – angrepp på datorer och datanät ha initierats av svenskar.

Mindre än mindre noterat, har dock varit i vilken utsträckning USA själva har samordnat med Sverige och andra allierade för att utveckla hacknings- och övervakningsverktyg som är långt mer avancerade än de e-postadress ”phishing” -strategier som påstås användas i påstådda ryska attacker. Ett viktigt mål för denna teknik är Ryssland själv.

NSA- tjänstemän beskriver sina svenska motsvarigheter som ”extremt kompetenta, tekniskt innovativa och pålitliga” och lovordade dem för att vara ”skickliga för att samla in en mängd olika kommunikationer”. Särskilt hade den svenska FRA fått tillgång till NSA: s mest kraftfulla analytiska verktyg, kallad XKeyscore, som enligt NSA- dokument möjliggör hämtning från massövervakningsdata av ”nästan allt som en användare gör på Internet”.

NSA konstaterade vidare i sin rapport April 2013 att FRA ”fortsätter att få tillgång till mer data från ytterligare telekommunikationsföretag” och att ny svensk lagstiftning hade också gett FRA utökade befogenheter ifråga om kontraterrorism.

Enligt den amerikanska Spionbyrån NSA hade det breda spelrum som gavs till FRA – för att vara snälla naturligtvis, så gav USA alltså Sverige extra ordinära befogenheter och dessutom så kände man att man måste redovisa varför man gjorde som man gjorde – har gjort Sverige till en mer tillförlitlig och viktig övervakningspartner än Storbritannien.

Ett dokument om NSA : s WINTERLIGHT- program rapporterar att ”fortsatt GCHQ- engagemang kan komma i fara på grund av brittiska rättsliga / politiska restriktioner, och i själva verket har NSAs mål hela tiden varit … ett bilateralt arrangemang med den svenska partnern. ”
Så vem som egentligen styr vad i detta är det snart bara svenska ondulerade får som inte förstår!

28377835_10213649824294723_6407640816703402728_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram