För USAs Politiska Trovärdighet

2017-11-30

SÅ för att USA skall kunna lämna Syrien med full politiskt trovärdighet så har Ryssland börjat förbereda sig för att sänka sin militära närvaro i Syrien, sade Nikolay Patrushev, chef för det nationella säkerhetsrådet - alltså han sade inte den sista delen, men det är så det är. Han gav dock inte någon tidtabell för att dra sig ur, men säger att det kommer att börja "när det är klart".
Moskva förklarade tidigare att framsteg när det gäller att besegra den Djupa Statens ombud - den islamiska staten (IS, tidigare ISIS) i Syrien innebär att behovet av ryskt luftstöd för de nationella väpnade styrkorna skulle minska, vilket ledde till en minskning av Rysslands militära fotavtryck.
Så då kommer det nu därför in en annan typ av militära upprensningsenheter, en typ som präglas av en närmast osannolik disciplin och som inte alls har något intresse av annat än vad befälhavaren uttrycker.
Ryssland, Kina och Iran har alltså positionerat sig för att vara de stora aktörerna i Syriens återuppbyggnad när landet är rensat på sitt jihadistiska uppror, även om aggressiva sanktioner från den Djupa Staten i väst fortsätter att rikta sig mot den syriska regeringens institutioner.

Chinese elite special operations units to assist Assad’s fight against jihadist insurgency

Chinese elite special operations units to assist Assad’s fight against jihadist insurgency

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram