Från Khobar Towers Till Idag

2017-11-27

Den libanesiska premiärministern Saad Hariri berättade för den Saudibaserade Arrajol-tidningen på söndagen att han inte är rädd för Hizbollahs vapenarsenal eftersom de inte har styrkan att styra Libanon.
"Hizbollah har inte förmågan att styra landet och dess styrka härrör från iranfinansierade vapen", säger Hariri, som citeras av Naharnet.
Dessutom anser Hariri att lösningen med Hizbollahs beväpning kommer att komma från de regionala krafterna, inte från den libanesiska regeringen.
"Lösningen för problemet med Hizbollahs beväpning är en regional lösning och inte en inhemsk och vi kan inte göra någonting i detta avseende", säger Hariri.
Nåja, säger vi då, eftersom sagor om tomtar och troll bara är vad det är och människor med panik mer sällan kan karaktäriseras som rationella. Att Hariri nu på goda grunder kan antas spela boll för att rädda sig själv, gör inte någonting mindre värt att notera i detta.
Lögnerna om denna fråga började faktiskt med bombningen av Khobar Towers-lägenheten i Saudiarabiska Khobar, som dödade 19 amerikanska militärer, som arbetade vid Dharan-basen tre kilometer bort.
Före den händelsen finns inte någon referens som att "Iran är den främsta statssponsorn för terrorism" eller något ens liknande.
Den här händelsen - bombningen av Khobar Towers - blev en räcka av anklagelser från den saudiska kungafamiljen, USA: s utrikesdepartement och CIA , att Iran är den främsta statssponsor för terrorism. Både Robert Mueller och hans långvarige allierade James Comey (den senare vars avgång som FBI-chef, ordnades av USA: s president Trump, gjorde det möjligt för Mueller att utnämnas till specialutredare som "undersöker" USA: s president) hade utfört viktiga roller för att fastställa att Khobar Towers bombning var en Hizbollah operation som drevs av den iranska regeringen - och där börjar denna saga till grund för att hjälpa till att utveckla fallet till att Iran "är den främsta statssponsorn för terrorism."
Men vad som har gjorts av flera stora oberoende utredande journalister, på grundval av mycket mer solid dokumentation än det officiella kontot anger, var att attentatet mot Khobar Towers istället var falsk flagga och helt en fundamentalistisk sunnioperation, som särskilt begåtts av Al Qaida, som "hatar" Shia och som också hatar amerikansk militär närvaro i Mellanöstern. Usama bin Ladens påstående om att bombningen har gjorts av Al Qaida var faktiskt helt ärlig och korrekt.
USA:s "Djupa Stat", som sträcker sig till Saudiarabien och till ett stort antal andra regeringar - det är ett internationellt nätverk - är djupt engagerade i att stödja det polariseringsskapande fundamentalistiska-sunnikriget för att "erövra och förstöra Shia islam" och inte bara för att erövra den ledande Shia-nationen, vilket är Iran - det Eurasiska slutmålet är och förblir Ryssland.
Den amerikanska regeringen har därför intensivt tagit en sida i det religiösa kriget mellan Sunni-Shia. Det kriget är i vissa avseenden jämförbart med det 30-åriga kriget (1618-1648) mellan katoliker och protestanter - där Sverige märkligt nog förekom redan då i en framträdande roll..., som dödade uppskattningsvis åtta miljoner européer och både USA och Israel har tydligt gått med de fundamentalistiska-sunniledarna, mot Iran i synnerhet och mot Shia i allmänhet. Att Sverige därför senare har bidragit till att skapa Iran som "kärnvapenhot" - ABB reaktordelar, kan ju inte förvåna ens en svensk längre.
Den saudiarabiska kungafamiljen hävdade, strax efter bombningen, att attacken hade begåtts av jihadister som hade återvänt från Afghanistan och som nu kämpade för att störta Saudiarabiens regering (den kungliga Saud-familjen). Att Sverige har kopplingar till Saudi? Ja, det är ju vad det är som bekant.
"Mujahideen" som hade kämpat i Afghanistan betalades och stöddes både av saudierna och av USA Regering. Till exempel, redan i 1979 flög Zbigniew Brzezinski till Pakistan och uppmanade talibanerna att bli mujahideen i Afghanistan för att "Det landet där borta är ert; ni kommer att komma tillbaka till det en dag, för er kamp kommer att segra, och ni kommer att få era hem och era moskéer tillbaka, för er sak är rätt och Gud är vid er sida. " Sedan började 1980 " Från Pakistanska gränsen, bin Laden öka tillflödet av pengar och ge mujahedeen logistiskt och humanitärt bistånd. "
Så huset Sauds påstående att Khobar-bombarna hade varit "veteraner från afghanskt krig" skulle ha inneburit att de hade varit fotsoldater i den amerikanska-saudiska operationen i Afghanistan. Både den amerikanska regeringen och Saud-familjen (som äger den tidigare saudiska regeringen) "hatar Shia" men hatar därför särskilt Iran. Hizbollah är Shia, och är extremt pro-Iran. Hur sannolikt är det att Hizbollah, någonstans, någon gång, skulle ha kämpat under Al Qaida, eller någon annan fundamentalistisk-sunnijihadistisk organisation som kallar alla Shia "otrogna"?
År 1994 hoppade en saudiarabisk diplomat av till Förenta staterna med 14 000 sidor dokument från kungarikets förseglade dokumentskåp. Den här modernoden av underrättelser innehöll bevis på planer för mordet på de saudiarabiska motståndarna som bor i väst och vidare detaljer om de 7 miljarder dollar som Saudi gav till Saddam Hussein för sitt kärnvapenprogram - det första försöket att bygga en islamisk bomb. Den saudiska regeringen, enligt avhopparen, Mohammed Al Khilewi, släppte Saddams kärnvapenambitioner under Reagan och Bush Sr:s år när den amerikanska regeringen i allmänhet fortfarande trodde att Sadddam var för underligt för att ens missta ta för det nominella värdet på sitt ord [för att han försökte slakta shiitisk Iran] . Tanken var naturligtvis att han bara skulle använda bomben för att förånga iranier [vilket både amerikanska politiker, Saudiarabiens härskare och naturligtvis Israel skulle älska].
Bill Clinton beviljade den saudiska avhopparen asyl, men hindrade FBI från att titta på dokumenten. Al Khilewis advokat i New York, Michael Wildes, berättade att han var förstummad. Wildes hanterar några av Amerikas mest säkerhetsskänsliga asylfall. "Vi sa (till FBI)," Ta tag i dokumenten! Gå till några dåliga människor med dem! Vi betalar även för fotokopiering!"
Men agenterna som kom till kontoret hade fått order om att inte acceptera bevis på Saudis kriminella verksamhet, även på amerikansk mark. Det var i säck redan länge innan det kom i påse med andra ord.
Saudierna skyddades också från Washingtons utrikespolitiska byråkrati. En regeringsexpert på Saudiarabiska affärer uttrycker att prins Bandar bin Sultan uteslutande handlade med männen överst i den Djupa Staten och aldrig träffade skrivbordsfolket och liknande. "Endast en liten handfull människor inom regeringen är bekanta med USA-Saudiarabiska relationer", förklarade han. "Och det är helt medvetet."
Både Mueller och Comey var alltså tillräckligt högt upp "på toppen" för att veta vad folket under dem behövde gömma undan, för att de skulle lyckas i sina karriärer.
Att någon som helst öppen amerikansk / israelisk intervention i Syrien kan passera är helt osannolikt utan kollision med Ryssland. I det fallet så kan vi principiellt förvänta oss ett världskrig.
Den Djupa Statens självbedrägeri innebär dock att dess framtid alltid är framgångsrik, förväntad och att överhängande krigsframgångar ligger nu i förstörelsen av Iran, regimskiftet i Qatar och utrotningen av Hizbollah. Dess misslyckande ligger i förstörelsen av Saudiarabien, Israel och UAE och Saudiarabiens partition i ett antal stater. Även om USA:s President Donald Trump, i alla fall utåt sett, fortsätter att vara oförsonlig i sitt stöd av Saudi-regimen - vilket alltså skulle riskera kärnvapenförintelse - så nu måste amerikanska och andra nationernas offentliga etablissemang, helt enkelt bara observera, som maktlösa, medan aristokratierna utarbetar "alla realpolitiska skillnader". De äger konsekvenserna; men allmänheten, blir de som drabbas av konsekvenserna - vad som än kommer att bli.

673BEEE2-C7E3-404B-BC15-23ACF032D7BC

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram