Efter besök i Ryssland och Kuwait kommer Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att resa till Qatar för att hålla möten med högsta tjänstemän, inklusive Emir Tamim bin Hamad Al Thani. Mötet kommer att stärka Turkiets stående-stöd för Qatar sedan början av den saudiarabiskt ledda bojkotten mot sin lilla granne.
Med spänningar som nu sträcker sig högt i Riyadh, eftersom kronprins Muhammad bin Salman fortsätter med sin stora rensning av den saudiska eliten. Turkiet stöder Qatar, men är på kontrakurs med ett land som har blivit en osannolik grund av stabilitet.
Stora kontingenter av turkiska trupper finns kvar i Qatar, sedan de skickades dit över sommaren på toppen av den diplomatiska krisen med Riyadh. Det gynnar inte exakt Saudierna...
I juni 2017 ledde Saudiarabien en diplomatisk, ekonomisk och fysisk bojkott av Qatar som fortsätter till denna dag. Bojkottens ledare är Saudiarabien, UAE, Bahrain och "Egypten", alla "allierade" till Riyadh.
När krisen inträffade, fruktade många att det skulle kunna utlösa ett saudiskt militärt ingripande till Qatar, en palatskupp eller en långvarig recession i Qatar. I slutändan har inget av det hänt. I stället har Qatar stärkt sitt förhållande med Turkiet, Iran och Ryssland, alltså framför allt förbättrat sitt förhållande till Iran och lyckats hindra USA från att göra någonting för att backa upp "Donald Trumps pro-saudiska retorik". Utrikesdepartementet är fortfarande officiellt neutralt i frågan.....
Medan Saudiarabien utfärdade en uppsättning löjliga ultimatum som väsentligen krävde att Qatars nationella suveränitet upphörde, så kände många att Qatar skulle behöva kapitulera på ett eller annat sätt.
I slutändan vägrade Qatar att kapitulera och erkänna sitt "förtjänade rykte" att kallas en statssponsor för terrorism genom Saudiarabien, ett land som hela vägen har har sponsrat al Qaida och ISIS, har helt enkelt inte fastnat. Qatar, om något, är en liten bråkdel av Saudis stora terroristsponsring. Sekularisering var det sagt, ja.
Idag är situationen i Qatar fortsatt stabil med Doha i färd med att bygga nya relationer i Eurasien och i öst, samtidigt som man behåller sina nordamerikanska och europeiska allierade.
Samtidigt kämpar Saudiarabien med en intern eklut i kombination med fortsatt inblandning i Jemen och en ny runda politisk inblandning i Libanon, vilket i slutändan kan skada Saudi själv, mer än Jemen eller Libanon.
Under tiden har Qatar nästan avgjort sin nya status, medan det gamla status quo i Saudiarabien ligger i spillror.
Det är dessutom så, att Saudiarabien sparkar Qatar ut ur anti-Houthi-koalitionen i det smutsiga kriget i Jemen, har varit något av en välsignelse för Qatar. Igår släppte Shi'a Houthiska rebeller följande uttalande :
"Alla flygplatser, hamnar, gränsövergångar och områden av någon betydelse för Saudiarabien och UAE kommer att vara ett direkt mål för våra vapen, vilket är en legitim rättighet," enligt vad AFP citerar som ett uttalande från Houthi-rebellerna ".
Hamndelen av blockaden släpptes idag.
Om Qatar var kvar i anti-Houthi-koalitionen tillsammans med Saudiarabien och UAE skulle Qatar som mål ha varit på denna lista också.
Det är fortfarande för tidigt också att säga om Saudiarabiens prat om ett ytterligare krig mot Jemen's Houthier är en bluff eller ett tecken på att ytterligare aggression kan komma.
Oberoende av vad som händer inom kort kan Saudiarabien inte vinna kriget mot Jemen utan att starta totalt krig, något som skulle vara djupt impopulärt i både Saudiarabien och UAE.
Det är uppenbart att Iran som ger sitt politiska stöd till Houthierna "aldrig" skulle kunna accepteras av Saudiarabien och UAE som fredsbevakare i den forna ordningen, men Qatar kan göra en skillnad i detta. Även om Qatar fortfarande är förtryckt i många delar av den shi'a-arabiska världen har Iran använt diplomatkrisen med Qatar, till att öppna upp nya kanaler till Doha. Detta kan hjälpa till att vinna diplomatisk respekt från Houthi-araberna.
Om Qatar skulle komma fram som en eventuell medlare i den långvariga krisen skulle det kunna förbättra Qatars trovärdighet på det internationella planet och skicka ett tydligt budskap till Saudiarabien om att ifall Qatar ska hanteras, så måste det hanteras på en respektfullt sätt som respekterar Dohas suveränitet.
Således kan man förutse ett scenario där Qatar går in för att avsluta kriget i Jemen, vilket också skulle innebära att avsluta sin tvist med en saudiarabisk regim som inte har råd med några fler fiender, samtidigt som Qatar också förbättrar sina relationer med Iran.
Den iranska ledaren har kommenterat Yemenitiska Houthiers angrepp mot Saudiarabien, liksom Teherans förbindelser med Riyadh.
Irans president Hassan Rouhani har varnat Riyadh för Irans "makt", och tillägger: "Människor starkare än er har inte kunnat göra någonting mot det iranska folket."
Enligt Rouhani var de Yemenitiska Houthiska-rebellernas missilattack mot Saudiarabien en "reaktion mot aggression".
"Hur ska det jemenitiska folket reagera på bombardemang av sitt land. Så får de inte använda sina egna vapen? Ni stoppar bombardemanget först så får vi se om inte jemeniterna inte skulle göra detsamma, "sade Rouhani.
Den iranska ledaren har också kallat Saudiarabiens tro på att Iran är dess "fiende", samtidigt som man överväger USA och Israel som "sina vänner" för ett "strategiskt misstag".
"Förenta staterna och deras allierade har mobiliserat alla sina förmågor mot oss och de uppnådde ingenting", berättade Rouhani för nyhetsbyrån Tasnims.
Turkiets åtaganden gentemot Doha kommer att bidra till att försäkra att inga delar av det saudiska regimen kommer att kunna försöka utnyttja Qatar under en tid av allvarlig osäkerhet för Wahhabi-riket. Liksom Shi'a Iran är det klart att Turkiet inte är militärt rädda för Saudiarabien.
Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.