Om Ryssland Idag

2017-11-01

Vi måste titta tillbaka på de omständigheter som tog Vladimir Putin till makten och komma ihåg att han var en kompromisskandidat mellan säkerhetstjänsten och den ryska oligarkin som gynnade Dmitrii Medvedev. Det tog Putin 15 år att äntligen lyckas med att sparka ut några, men inte alla, de "Atlant Integrationistiska" - elementen från några viktiga ministerier, men de är fortfarande väldigt mycket där på plats.

Detsamma gäller för Rysslands media. Eftersom de kan känna att Putin är extremt populär och att det inte är bra att gå emot honom, så har Atlant Integrationisterna haft en relativt låg profil och det har i sin tur gjort det möjligt för dem att behålla sina jobb. Dessutom vet vi alla vad dessa människor verkligen bryr sig om - pengar och till och med idag är de viktiga ekonomiska / finansiella positionerna i Ryssland alla Atlant Integrationistiska.

Vi bör aldrig underskatta dessa folks makt och inflytande och mycket av det som verkar som rysk zigzaggning på vissa frågor eller som Putins "obeslutsamhet" är i verkligheten resultatet av en ständig kamp mellan de som söker eurasisk suveränitet och Atlantintegrationisterna. Sanningen är att Ryssland fortfarande inte är ett riktigt suveränt land och att det bästa jag kan säga om Ryssland är att hon befinner sig i en * befrielseprocess * men att kampen är långt ifrån över.

Från vad som envar kan bedöma är RT & Sp långt ifrån homogena organisationer. Medan det finns gott om människor som "får ihop det" finns det också ett starkt pro-anglozionistiskt element som är aktivt inom dessa strukturer som i grunden stöder den politiska linje som kan kallas "Atlant Integrationism". Och det är inte riktigt överraskande, eftersom de ryska medierna idag också är fyllda med sådana anti-ryska och, än mer, antitraditionella element.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram