Bakom kulisserna av en jättestrid mellan flygjättarna Boeing (USA) och Bombardier (Kanada) försöker den brittiske premiärministern att övertyga USA: s president Donald Trump om att lägga sig i. Men eftersom var och en ovillkorligen blir sig själv närmast i konkurrens, så kan man ju undra hur det är ställt egentligen och vad som skall betalas till vem i form av vad för att Donald Trump skall gå med på att intervenera?
Hon vill alltså att Trump ska övertyga sin sida att backa undan!
Efter sin hand-i-hand-promenad runt Vita huset verkar paret ha cementerat det så omtalade "speciella förhållandet" - och May är nu narkotiskt beroende av det för sin politiska överlevnad.
Den Amerikanska jätten Boeing har anklagat Bombardier för att få ett orättvist stöd från staten - vilket inkluderar ett massivt lån på 113 miljoner pund (US $ 150 miljoner) från den brittiska regeringen för sitt nya C-serieplan.
May har blivit varnad för att om Bombardier förlorar i USA - och landet vägrar att beställa planen - så skulle dess verksamhet i Irland kunna dödas och riskera alla 4.500 arbeten vid företagets flygplansvingefabrik i Belfast.
Enligt Times tog May upp frågan med Trump på tisdagen i ett telefonsamtal mellan London och Washington.
Att kronkolonier inom den Djupa Staten rusar till undsättning, kan inte annat än betecknas som beskrivande i sak.
Att Boeing drivs av ett nyttoamximeringssyfte, är nog inte någonting som Donald Trump har missat, att han har kommunicerat Boeing i frågan är ingen vågad gissning.
Boeing - "Vi tror att global handel bara fungerar om alla spelar efter samma regler på vägen, och det är en princip som i slutändan skapar störst värde för Kanada, Storbritannien, USA och vår flygindustri."
Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.