Egypten & Minskat Israeliskt Tryck

2017-09-01

Några tankar...

,någon socialpolitiskt underbyggd destabilisering av Qatar finns liksom inte på banan, om nu någon undrar varför Iran så benäget hjälper Qatar. Det är alltså eftersom effekterna av blockaden starkt skulle motverka intresset hos axeln Ryssland - Kina - Iran - Turkiet, så dessa kommer att föras in allt i förnödenhetsväg som kan tänkas behövas så länge som den Djupa Staten utgör det gemensamma problemet i en tillräckligt utsträckt omfattning.

Att Egypten spelar med i detta spel tillsammans med de arabiska Kungarikena kan nog främst ses som ett uttryck för att landet inte vill riskera destabilisering - ännu - från den sunnikuliss som i så fall i ordningen kan, kommer och måste - användas för ändamålet.

Dock så "kommer" ett mer öppet och verkligt ställningstagande från Egypten, vilket i så fall nu måste gå fort, möjligen kunna tvingas fram av ett Israeliskt underjordiskt murbygge "eftersom det skär av" avgörande underhållslinjer som utgörs av ett nätverk av hemliga tunnlar som används för smuggling och militära ändamål åt båda håll, mellan Israel - Sinai, givetvis, som sträcker sig mellan de sydliga och norra spetsarna på Gazaremsan, som har varit under blockad som ålagts av Israel sedan 2007. Vill man expandera så måste man givetvis förege en anledning därtill...

I juni meddelade alltså Israel att man skulle bygga betongväggar som låg dussintals fot under jorden för att förhindra "Hamas militanta" skulle komma in på den judiska statens territorium. Nu har man skyndat på den processen betydligt. Men i och med att den "nygamla"återupprättade relationen mellan Hamas och Iran, så kan inte Hamas längre användas på samma argumentskapande sätt, för att skapa Israeliska argument, till exempel genom subversiv verksamhet (Falsk Flaggning). Nu blir det betydligt mer tjurigt att få trovärdighet i barnsliga attentat med fyrverkeripjäser.

Så samtidigt, Egypten närmar sig ur det reflexiva kontrollperspektivet den mer Shiitiska sidan på relationsekvationen via situationen i Libyen, så minskar det möjliga Israeliska speltrycket mot Egypten i och med den öppet deklarerade förändrade relationen mellan Iran och Hamas.

Kul att fundera på så här på morgonen

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram