Skulder Som Pengar

2017-08-31

Redan för länge sedan.

2012 0830

Jag slutar så smått förakta dagens analyser på olika finanssidor i medierna och börjar istället att känna medömkan för dessa själsliga pygméer till presstituerade.

Alltså jag förstår någonstans inte att skribenterna inte skäms för att visa upp det så uppenbart antingen illasinnade uppsåtet eller den patologiska dumheten. Hur menar man som journalist att det finns för mycket pengar i systemet och att detta i sig skulle utgöra ett problem?

Är det inte så att problemet är att det finns för mycket skulder till bankerna i systemet? Är inte problemet ett skuldproblem som bygger på att pengar är monetariserade skulder som kostar ränta?

Och om det är så att det finns för mycket skulder till bankerna i systemet, vilket alltså ÄR problemet, är det då inte egentligen ett helt avgörande problem att det är de vinstmaximerande bankerna som skapar dessa pengar som krediter till en kostnad av ränta och att samhället måste ha dessa krediter för att kunna bedriva handel med varor och tjänster, trots att skuldkostnadstillväxten baserat på räntan blir ovillkorligt exponentiellt stigande? JO DET ÄR DET!!!

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram