Clinton & Korruption

2017-06-20

Det blir alltså de säkra perspektiven som kommer att verka ledande initialt.Lustigt nog så tar Sputnik här även upp det exempel jag brukar anföra internt om missbruk av välgörenhetsfonder och straffpåföljder - Corinne Browns påföljd som yrkades till ett år per tusen dollar inom ramen för gällande brottsbalk., detta ger alltså 800 år, alltså inom det rådande systemet.

Detta har vi nämligen poängterat inte färre gånger än jävligt många. Förra året beskrev vi detta bland annat så här:

" Vi kunde aldrig ha gissat att på att det skulle bli någon annan än Donald Trump som måste hålla i Yxan eller… jo det visste vi eftersom hela Anglozionisthegemonin är så insyltad – och strukturellt mest av alla det Clintonsoroslojalistiska Sverige – att det är långt mycket högre verkningsgrad på att fördela ut effekterna geografiskt över politiska system i olika länder. Ja vi är faktiskt så insyltade att det är i princip omöjligt att föreställa sig att Sverige skulle ta risken att utreda det svenska bidragsgivandet i förhållande till Amerikansk lagstiftning.

Denna gång har vi dock en föraning om att själva den förändrade undersökningsvidden – alltså den med motpartsinformationen – kommer att tvinga fram en hel del dramatik och vi är faktiskt säkra på att detta kommer att utgöra ett mätverktyg på hur olika länder skall komma att betraktas internationellt framgent.

Så här skrev vi tidigare i detta:

Så naturligtvis kommer då den verkligt tunga problematiken för Clintons upp i dagen, den egna girigheten och det överexpanderade egots förbannelse i form av uppgifterna från Clinton foundation!

Kopplingarna till Sverige är som bekant magnifika i all sin institutionaliserade ruttenhet och utkrävandet av ansvar kommer att bli en riktig cirkus på det internationella politiska planet. Vi ser exempelvis framför oss saker i stil med Maud Olofssons 3790 år i amerikanskt fängelse och liknande varianter för att ha interfererat med Pay2Play i det amerikanska politiska systemet och brott mot lagen om stiftelser för välgörenhet.

En av de största givarna till USA:s tidigare president, Bill Clintons stiftelse Clinton Foundation är svenska Postkodlotteriet. När stiftelsen 2010 öppnade verksamhet i Sverige med eget 90-konto för att kunna samla in pengar i Sverige, var det fritt fram att göra stiftelsen till en av lotteriets förmånstagare. Så skedde också 2013.

Sammanlagt har Clinton Foundation tagit emot 73 miljoner kronor från Postkodlotteriet. Postkodstiftelsen stödde under 2007-20010 också Clinton Foundation med 1-5 miljoner dollar, enligt Clinton Foundations egen hemsida. Postkodstiftelsen är förmånstagare åt Postkodlotteriet, vars ägare Novamedia Sverige AB också tillsätter styrelsen i Postkodstiftelsen.

Bara en annan givare med svensk koppling kan mäta sig med Postkodlotteriet vad det gäller stöd till Clinton Foundation. Det är Lundingruppens välgörenhetsstiftelse Lundin Foundation, som fram till 2010 hette Lundin for Africa. 2007 bidrog Lundin for Africa med 100 miljoner dollar till Clinton Giustra Sustainable Growth Initiative, som ingår i Clinton Foundation. Initiativet riktar sig till investeringar i småföretag i utvecklingsländer. Lundin Foundations styrelseordförande Lukas Lundin har också stött Clinton Foundation med 1-5 miljoner dollar.

Clinton Foundation skapades 2001 när president Bill Clintons andra mandatperiod i Vita huset var slut. Under Hillary Clintons första presidentvalskampanj inför valet 2008 trappade Bill Clinton ner på insamlingsarbetet och stiftelsen publicerade en lista på alla givare. Under perioden 2009-2013 var Hillary Clinton utrikesminister, men efter att hon lämnat uppdraget engagerade hon sig i stiftelsen där även parets dotter Chelsea satt med som styrelseledamot.

När Hillary Clinton ställde upp som kandidat till presidentvalet i år kom stiftelsens insamlingsarbete åter på agendan. Medier i USA, såväl som det republikanska partiets kampanjapparat har ifrågasatt huruvida de insamlade medlen verkligen går till utvecklingsprojekt och inte till valkampanjen. Ytterligare en dimension är om stiftelsens givare förväntar sig politiska gentjänster. Bland givarna sticker flera ut, bland andra Saudiarabiens, Qatars och Marockos kungahus.

Lundin Foundations och Lukas Lundins bidrag har också uppmärksammats sedan flera av Lundingruppens företag anklagas för att ha investerat i företag som utfört grova brott mot de mänskliga rättigheterna. Bill Clintons tacksamhet för stödet stack i ögonen på både offren till de drabbade och många människorättsförsvarare.

Telekombolaget Ericsson har i sin tur anklagats för att köpt sig gentjänster genom att 2011 betalat Bill Clinton närmare sex miljoner dollar för att hålla ett tal på en konferens i Hong Kong. Detta ska skett bara veckor efter att Hillary Clinton undvikit att införa sanktioner mot Ericsson, trots att företaget hade affärer med Iran. Samtidigt svartlistades flera andra företag.

Hillary Clintons motståndare i presidentvalet, Donald Trump, använde Ericssons engagemang av Bill Clinton i ett tal i augusti i år. Enligt Donald Trump var det bevis på korruption. Han och och det republikanska partiet har krävt en rättslig utredning av kopplingarna mellan gåvor till stiftelsen och paret Clintons politiska förslag och beslut, men åklagare menar att det inte finns tillräckligt med bevis för en rättssak. USA:s federala polis FBI ville nyligen återuppta granskningen av stiftelsen, men har också kritiserats för att försöka påverka utgången av valet.

I ett mejl till OmVärlden skriver Ericssons pressekreterare Karin Hallstan att Bill Clinton bjöds in till ett kundevent kallat Networked Society Forum (Nest).

”Projekt-teamet hade stort fokus på att se till att programmet och talarna skulle attrahera ledare från våra kunder, samt representanter från akademi, politik och andra branscher. Beslutet att anlita President Clinton togs av projektteamet och han valdes från en lista av ett flertal potentiella talare då han uppfattades ha stark attraktionskraft hos målgruppen. Investeringen var betydande men ersättningen för hans deltagande bör ses mot bakgrund av hans upplevda attraktionskraft hos målgruppen, platsen för evenemanget (och att det var långt att resa dit), samt att evenemanget pågick i två dagar”, skriver Karin Hallstan.

Roger Magnergård, pressekreterare på Postkodlotteriet avfärdar i sin tur allt prat om att deras stöd till Clinton Foundation på något sätt skulle påverka amerikansk politik. Vi tar oss för pannan!

– Vi gör utförliga kontroller av de organisationer och projekt vi stödjer och följer upp så att alla pengar går till utvecklingsarbete och inget annat, säger Roger Magnegård.

Som sagt många kopplingar till Sverige

Både Ericsson och banken Swedbank ska också under flera år ingått partnerskap med Clinton Global Initiative (CGI), som är en del av Clinton Foundation. CGI stödjer företagsprojekt med fokus på att minska klimatförändringar och fattigdom. Medlemsavgiften är 20 000 dollar per år, vilket Ericsson betalade 2010-2015 och Swedbank 2011-2015.

Genom sitt partnerskap med CGI ska Ericsson bidragit till att tillsammans med organisationen Refugees United ha tagit fram en mobiltelefonapplikation. Genom Swedbanks partnerskap med CGI fick bankens mer förmögna kunder möjlighet att investera i CGI:s projekt. Ytterligare en partner i projektet var det svenska företaget Foresight, vars vd Björn C Larsson också betalat medlemsavgift till CGI.

Kopplingarna till Sverige är så många att Clinton Foundation i september i år beslutade att om Hillary Clinton vinner presidentvalet kommer stiftelsens svenska avdelning att slå igen verksamheten. Man vågar alltså inte riskera exponeringen. Det innebär att stiftelsen förlorar sitt svenska 90-konto och därmed inte kan vara förmånstagare åt till exempel Postkodlotteriet.

Postkodlotteriet fattade å sin sida taktisk nog och som av en slump redan i augusti beslut om att inte låta Clinton Foundation vara förmånstagare om Hillary Clinton vinner valet.

I augusti gjorde Bill Clinton också klart att om hans fru blir USA:s nästa president kommer både han själv och dottern Chelsea att lämna stiftelsens styrelse. Samtidigt kommer stiftelsen ändra sina stadgar så att bara amerikanska medborgare boende i USA och USA-baserade organisationer ska kunna skänka pengar till stiftelsen och dess olika verksamheter.

En av Clinton Foundations verksamheter, som 2010 bröt sig ur och bildade egen organisation är Clinton Health Access Initiative (CHAI). Även här sitter Bill och Chelsea Clinton i styrelsen och ordförande är Bruce Lindsey, som är styrelseledamot i Clinton Foundation.

Det svenska biståndsorganet Sida samarbetar sedan 2011 med CHAI. Sida har betalat organisationen 150 miljoner kronor för att utföra hälsovårdsprojekt i södra Afrika. De kommande tre åren är ytterligare 72 miljoner kronor utlovade.

Samarbetet fortsätter alltså även om Hillary Clinton blir president, men CHAI meddelade i september att Bill och Chelsea Clinton och Bruce Lindsey då måste lämna organisationens styrelse. Dessutom kommer organisationen ej länge använda namnet Clinton i sin kommunikation, utan bara kalla sig CHAI "

Hillary Clinton has repeatedly managed to escape from the arms of the law, but it appears that this time the former Democratic presidential nominee may be brought to justice, according to Wall Street analyst Charles Ortel, and it's not the Clinton email…
sputniknews.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram