Övervakningsregleringar

2017-03-31

I Sverige har vi alltså FRA - lagen, den som vi minns gjorde NSA så glada enligt protokollen från Wikileaks "vault 7". ja faktiskt så glada att det verkar som att det var Herr Ingvar Åkesson (som redan då ogillade mig) själv som fick hålla i taktpinnen vid de protokollförda mötena. Visst, det gäller ju att verka utan att synas. Esse non videri liksom.

Så att "Five Eyes" egentligen är "Six Eyes" det är redan klart för alla som tänker efter.

Så naturligtvis därför, i ett sällsynt (alltså framtvingat av det opinionsbildningsmässiga skademinimeringsbehovet) offentligt tillkännagivande, Storbritanniens listigt signalspanande underrättelsetjänst, Government Communications Headquarters (GCHQ), utfärdade ett sällsynt offentligt uttalande om ett påstående av en amerikansk före detta domare om att det genomförts elektronisk övervakning av tillträdande president Donald Trump efter hans upprörande seger den 8 november, följande angav 2016. GCHQ:

"Nya påståenden från mediakommentatorn domare Andrew Napolitano om att GCHQ uppmanas att genomföra 'avlyssning' mot den dåvarande tillträdande presidenten är nonsens. Det är helt löjligt och bör ignoreras".

Detta offentliggörande motsägs att GCHQ och dess "fyra" 'five eyes' partners har spionerat på varandras medborgare som juridisk metod för att 'komma runt' sin egen nationella lagstiftning för att förhindra en sådan inhemsk avlyssning av medborgarna genom sina respektive myndigheter. Men så var det ju ett land till som sagt..som dessutom till stora delar kontrollerar den telekommunikativa hårdvaran - vem som i realiteten äger det företaget? Esse non videri.

I USA är orderövervakningen inrikes utfärdad av en speciell Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC), i enlighet med 1978 års Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA). De andra nationerna, Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland, har liknande restriktiva lagar på plats. I Sverige har vi därför passande nog FRA - lagen.

Wayne MADSEN: In the U.S., domestic surveillance orders are issued by a special Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC), pursuant to the 1978 Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA). The other nations, the UK, Canada, Australia,…
strategic-culture.org

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram