Definitionsfråga

2017-03-29

En tingsrätt i Moskva avvisade ett civilt klagomål från Yuri Kanner, chef för den judiska kongressen i Ryssland och vice ordförande för World Jewish Congress (WJC). Klagomålet lämnades in mot Maksim Shevchenko, en oppositionell journalist och en medlem av rådet för mänskliga rättigheter för presidenten för den Ryska federationen. För ett år sedan publicerade Shevchenko en artikel som kritiserade politik staten Israels beteende mot det ockuperade Palestina.

Vad som gör detta domstolsbeslut verkligen anmärkningsvärt är att den judiska världskongressen påstod att hans artikel var ett exempel på ”anti-sionistiskt tal” i stället för att som traditionellt använda sig av termen ”antisemitiskt tal.”

Detta är givetvis fullt riktigt av avvisa, men det reser nu frågan om vad begreppet anti - semitism egentligen är för någonting till sin innebörd och etymologiska grund?

Domstolens beslut har understrukit det faktum att yttrandefriheten skyddar människor som individer, inte politiska organisationer och deras geopolitiska begrepp. Utifrån detta blir alltså inte tillåtet att tycka illa om någon som har valt att kalla sig för jude?

Vi ser med spänning fram emot den kommande utvecklingen 😀

A bird's eye view of the vineyard
thesaker.is

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram