Federaliseringsförberedelser

2017-03-02

Utvecklingen blir faktiskt exakt den som vi har postulerat skall komma som gällande för Syrien, Ukraina och Libyen, vilket nog inte exakt är glädjande för den politiska adeln i Sverige och den Anglozionistiska Djupa Staten. När Maggot uttrycker att länder som tycker som Sverige måste enas så betyder det på politikerprosa att vi står nu ensamma - nåja, snarare faller rätt ensamma i alla fall - mellan stolarna. Men som tur är - eller inte - så har vi ju förberett oss så ordentligt för just detta - fallet alltså - genom vårt engagemang i Ukraina, ja faktiskt med både med Svetsarpengar och extra Ambassadörer för fred och demokratiutveckling! Ja, och framgångarna sedan, jo jo... det vet helt enkelt inte några gränser för svensk utrikespolitik och demokratiutveckling..

Om avsikten från Ukronazijuntan i Kiev var att samla stöd bakom Ukraina genom att snacka upp nationaliseringen - expropriationen - som en ytterligare handling av "rysk aggression", då bör de bakom detta veta att västerländska - ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedier knappast rapporterar berättelsen, och Donald Trump underlät att nämna Ukraina en enda gång i sitt tal till kongressen .

Episoden faktiskt belyser en viktig sanning om krisen i Ukraina.

Även om Ryssland ständigt anklagas i västvärlden för att försöka avskilja Donbass från Ukraina, så har Rysslands politik i verkligheten alltid varit att bevara en konstitutionell koppling mellan de två folkrepublikerna och Ukraina. det har velat ha en buffertzon. Det är Ukraina som genom att vägra att tala med ledarna för de båda republikerna (som Minsk avtalet kräver att de skall göra) och dess ständiga attacker på de två republikerna, som driver bort dem. Att inte den trinde Porky Petrodollarschenko kan hålla styr på sina Nazijudiska miliser, gör bara det hela ännu mer parodiskt.

Detta har poängterats upprepade gånger av ryssarna och även av president Putin själv. Han har till exempel upprepade gånger påpekat att Ukrainas vägran att erbjuda sociala förmåner till människor som lever i de områdena i de två republikerna inte bara brister när dess skyldighet mot dess medborgare och är ett klart brott mot de överenskommelser som nåtts i Minsk i februari 2015, utan också är helt kontraproduktivt eftersom det bryter dessa människors kopplingar till Ukraina, vilket får dem att känna sig mindre som ukrainare. Han har helt rätt och vi förstår att de informella omröstningar som genomförs bland människorna i de två republikerna, nu visar att de flesta av dem nu tänker på sig själva som ryssar. De skjuter ju åtminstone inte granater på civilbefolkningen - ja utom möjligen i svenska medier då.

Putin har dessutom återkommande påpekat att Ryssland aldrig gjort detta misstag i Tjetjenien, där det alltid uppfyllt sociala skyldigheter till människorna där, även om Tjetjenien var under secessionisternas kontroll. Därav relationen med Kadyrov nu.

Ukraina kräver nu att USA och EU skall införa sanktioner mot alla som drar nytta av de två republikernas "" beslag "av ukrainsk egendom.

Om USA och EU kommer att vara på något vidare humör för att gå med på detta återstår ju att se. De kan nog känna att de måste, med tanke på att det är vad de har gjort i förhållande till "beslag" av ukrainsk egendom på Krim, det skulle ju vara lite väl inkonsekvent för dem nu att vägra att göra samma sak och det skulle ytterligare rasera deras politiska trovärdighet - vilket alltså i sig vore en välgärning ur det lite längre perspektivet.

Om så är fallet kommer de att vara rasande i det tysta - rasande på att ha försatts i en situation där de tvingas att göra något de inte vill,, eftersom de har manövrerats till att göra detta på grund av en kris i detta som Ukraina själva har skapat och ännu desto mer så eftersom de nu vet att alla ytterligare påföljder de införa kommer att vara helt verkningslösa.

Tysklands nya utrikesminister Sigmar Gabriel - en SPD politiker med ett register över att vilja bättre förbindelser med Ryssland - flyger nu till Kiev för att träffa Ukrainas ledare. Det kan mer än bara komma att bli en obekväm diskussion - för Petro.

Vi har sagt det förut och vi säger det igen. det måste bli en federalisering under internationell övervakning och vi får allt svårare att föreställa oss att ens Mutti vill ha in en Ukrainsk flyktingvåg av beväpnade miliser...

Donetsk and Lugansk People's Republics take Ukrainian enterprises under control in response to Ukrainian coal blockade, further distancing themselves economically from Ukraine as they re-orient towards Russia.
theduran.com|Av Alexander Mercouris

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram