Afrika

2017-01-31

#AndreasSöderlund #DeFria
"Tänk så många år Afrika har hållits ner i fattigdom och destabiliseras av maktlystna imperialister.
Att Israel är en tullstation är uppenbart om man tittar på dess södra gräns, men vad sägs om Gambia? Ett "land" som endast sträcker sig runt floden med samma namn. Ännu en tullstation där kolonialister har sett till att hindra länder som Mali att utvecklas.
Samma sak med de raka linjer som går över norra och södra Afrika. Söndra och härska. Dela in och uppmuntra stamkrig och genetiska grupperingar.
Resten av världen börjar fatta det här, men här i Sverige verkar det sitta lika djupt som tjälen. Vi ser upp till Soros och Hillary, två personifieringar av korruption, vi röstar fram politiker som går i bankernas koppel, och fortsätter sälja vapen med ena handen och ta emot offren med den andra.
Snart är det februari, med alla hjärtans dag, fettisdagen och melodifestivalen... låt oss säga inte så värst introspektiva aktiviteter. I mars kommer dock fastan, vad sägs om att gå inåt lite mer än vanligt under den tiden, odla lite djupare, och framförallt egna tankar?
Men ja, mitt under fastan är det ju vårfrudagen, som i folkmun har blivit våffeldagen, kanske ett tecken på vad matglada svenskar hellre fokuserar på? Vad sägs om att helt enkelt döpa om fastan till "pastan", och kolhydratladda lite extra inför Vasaloppet eller något annat riktigt viktigt sportevenemang?
Det här blev ett ganska spretigt kåseri! Stackars svenskar som får så många uppsträckningar, men den här konsumerande livsstilen som vi har i det här landet, där de flesta redan är skuldsatta upp över öronen, är ganska så pinsam. Speciellt när den verkar ha blivit fullständigt självgående.
Hur kopplar jag tillbaks det här till Afrika nu då? Jag struntar i det, men kommentera gärna om ni lyckas klura ut någon fin röd tråd!"//A.S.

If you're going to talk about Africa, you'd better get your fa...

Africa is home to 1.1 billion people in 54 nations, speaking 2,000 languages. So why does it get generalised as all doom and gloom when 1 in 3 Africans are middle class?In the latest episode of UpFront, Mehdi Hasan gives the world a much-needed Reality Check on this prosperous continent.More:http://aljazeera.com/upfronthttp://aljazeera.com/ajupfront

Posted by Al Jazeera English on Tuesday, October 6, 2015

Africa is home to 1.1 billion people in 54 nations, speaking 2,000 languages. So why does it get generalised as all doom and gloom when 1 in 3 Africans are middle class?

In the latest episode of UpFront, Mehdi Hasan gives the world a much-needed Reality Check on this prosperous continent.

More:
http://aljazeera.com/upfront
http://aljazeera.com/ajupfront

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram