Svart Låda Funnen

2016-12-27

Vi kan väl som alltid anta att när enskild nytta verkar ledande så kan detta inte verka främst till det allmännas fromma.

Så i fallet med det störtade ryska flygplanet skrev vi så här för några dagar sedan angående Not On Yahoos uttalanden:

"Den resolution som antogs i FN i går är en del av svanesången av den gamla världen som är förspänd mot Israel, men mina vänner, går vi in i en ny era" sade Netanyahu på en Hanukkah ljus-belysningsceremoni. "Och precis som tillträdande president Trump sade i går, kommer det att hända mycket, tidigare än ni tror."

Så:

Man kan bara hoppas att i denna "nya era" är flygplan fulla av världsberömda armésångare inte en riktad vedergällning för "diplomatiska skandaler". Men med avseende på assymetrisk krigföring och hur bestämt - med angivna av dubbla möjliga anledningar och snabba poängterande av att det troligen inte är terrorism - som Kreml angav tonen, så är det nog knappast så mycket att hoppas på i den saken.

Det förefaller vara bråttom nu, mycket bråttom...

Varför idag:

Den svarta lådan kommer att levereras till Central Research Institute för flygvapnet av försvarsdepartementet i staden Lyubertsy, en förort till Moskva, inom de närmaste timmarna, rapporterade ministeriet.

En källa berättade för TASS tidigare att en av de viktigaste teorierna om varför planet kraschade "är att främmande föremål trängt in i motorn", och tillade att andra möjliga orsaker, såsom pilotfel och tekniska fel, undersöks också.

Skulle det alltså visa sig att en värmesökande robot av någon anledning - som kommer att vara utredd per omgående - har funnit sin väg till flygplanet, så kommer inte det exakt vara någon stämningshöjare.

Divers have found one of the black boxes of the Russian Tu-154 military transport plane that crashed off the coast of Sochi on Sunday, a source told TASS. More…
rt.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram