Färdigblundat Enligt Lavrov

2016-10-31

"Ryssland garanterade genomförandet av [upphörande av fientlighet] från den syriska regeringen. USA å andra sidan var inte kapabelt att försäkra genomförandet av [upphörande av fientlighet] från de väpnade grupperna.

"Dessutom, USA har misslyckats med att uppfylla sina löften från februari , att separera Jabhat al-Nusra från" måttlig "opposition, "

Om västvärlden inte utövar påtryckningar på oppositionsgrupper i Syrien och tvingar dem att separera från Jabhat al-Nusra, kommer detta att göra dem till "medbrottslingar" som terrorister, sade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

"Det faktum att inte bara [FN: s särskilda sändebud för Syrien] Steffan de Mistura, utan också västerländska medier nu säger att det är Jabhat al-Nusra [Jabhat al-Nusra] som angriper regeringspositioner i den sydvästra delen av Aleppo visar att ingen kan blunda längre " sade Lavrov vid en presskonferens i Moskva på måndagen.

"Vi uppmanar våra internationella partners, ni har inflytande över oppositionsgrupperna att be dem att separera från Al-Nusra. Om detta inte sker, gör de sig medskyldiga till Al-Nusra " tillade han.

På söndag, sade de Mistura att han var " upprörd och skakad av det stora antalet raketer som urskillningslöst skjutits av väpnade oppositionsgrupper" som har dödat mängder av civila i Aleppo under de senaste 48 timmarna.

https://www.rt.com/n…/364823-lavrov-nusra-opposition-syria/…

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram