Fyra Alternativ

2016-09-30

I slutändan - nu alltså - innebär situationen att DB har verkligen bara fyra olika alternativ: anskaffa kapital (försäljning av aktier, konvertera Cocos, vilket kan resulterar i en ännu större nedgång i aktiekursen på grund av utspädning eller så gäller att likviditetshöjningen inte kan vara tillräcklig), närma sig ECB för en likviditetsbrygga (detta kan också slå tillbaka eftersom motparter då gör rusning för att fly undan en centralbank-backstopped institution), vädjan om en statlig räddningsaktion (Merkel har hittills sagt "Nein") eller alltså genomföra en bail-in, vilket eliminerar miljarder i fordringar utan säkerhet (och inlåning ) och leder till en fullt utvecklad systemisk uttagsanstormning när som insättare får allt mer bråttom att dra tillbaka - ta ut - sina besparingar, vilket leder till en kollaps av trovärdigheten för fractional reserve banking modellen (där det är bara 10 proccent i möjlig fysisk levereras av kontanter för varje dollar i insättares fordringar). Då kommer resten av bedrägeriet snabbt upp i verklighetens ljus alltså att allt bara är nominella skulder med en löptid och räntebelastning.

Vilken av de fyra valmöjligheterna som Deutsche Bank väljer bör bli klart under de kommande dagarna. Tills den gör det kommer det att hålla marknaden på kanten och ganska volatil, eftersom att "göra ingenting" scenariot inte längre är ett alternativ för vd John Cryan eftersom marknaden kommer att fortsätta trycka ner priset på DB lägre tills den antingen havererar eller räddats.

14444937_10209041296204401_1360906477304096943_o.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram