Ådagalägga

2016-09-29

Jag var tvungen att leta rätt länge efter ett ord som passade in på detta. Titta på bilden i det här inlägget. Någon har länkat till en sida om boken Tragedy & Hope av Carroll Quigley. En bok som beskriver den finansiella elitens makt och det som sker bakom de politiska kulisserna.

Vi ser dessutom ett utdrag från boken 1984 av George Orwell, som bland annat handlar om hur språket genom elitens kontroll över massmedia har formats om till att motsatser likställs. Krig är fred. Frihet är slaveri.

Vilket passar väldigt bra in på dagens värld. Krig är fredsbevarande insatser. Frihet är skuldslaveri. Kritik mot den finansiella eliten är konspirationism.

Det här är ren hjärntvätt eftersom språket formar våra tankar. Det är ingen slump att språkvetare Erik Wellander jobbade hårt med att formatera vårt språk, och därmed befolkningen, till att skriva (och tänka) "Riktig svenska":

- Skriv klart
- Skriv enkelt
- Skriv kort
- Skriv svenska

I 1984 beskrivs detta som följande:

- Språket går ut på att upprätthålla romanvärldens rigida och ofria samhälle genom att begränsa individens tankeutrymme och därigenom förhindra kritik mot "Partiet" och dess ledare "Storebror" (Big Brother).

- Språket går ut på att man tar bort synonymer (till exempel god och vacker, som då samlas i ordet bra) från ursprungsspråket så att språkets nyanser försvinner.

- Meningen med orden för politiska organ och fenomen är att väcka så få tankar som möjligt.

Men tillbaks till vad det här handlar om nu. Vad händer när det här inlägget postas i en grupp? Jo, det auto-rapporteras av Facebook! Systemet förhindrar kritik mot sig självt, och det är naturligtvis inget som bara har hänt av en slump. Någon har programmerat det så.

Storebror ser vad som skrivs, utan tvekan. Och är väldigt bra på att rensa bort kritik mot, precis som 1984 och Tragedy & Hope beskriver, den elit som styr samhället. Det lyckades systemet ådagalägga helt automatiskt. (Där kom ordet jag letade efter!)//A.S.
14440841_10153965149962896_4918900376251286797_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram