Medan den tidigare premiärministern Ahmet Davutoglu, Ankara insisterade på Assads avgång som det enda sättet att stabilisera Syrien, ledde detta till strider mot Assads allierade Ryssland och distansera landet från den USA-ledda koalitionen - Pentagondelen - som är mer fokuserad på kampen mot den islamiska staten.
Erdogan - som utövar den yttersta makten i Turkiet, inklusive över utrikespolitiken - har varit en av Assads hårdaste kritiker, men analytiker säger att ändrade förhållanden på marken kan tvinga fram en uppmjukning av hans retorik.
Turkiets värsta mardröm i Syrien har besannats: Ryskt stöd har gjort det möjligt för Assad att stanna kvar vid makten, medan kurdiska miliser har gynnats av USA: s stöd när de slåss mot den islamiska staten,vilket stärker deras ställning i det territorium som finns i anslutning till den turkiska gränsen.
Vi antar att Bashar Al Assad vet vem och vad han har att tacka för att han lever och att Syrien fortfarande existerar, så att han inte skulle kunna tänka sig att byta en del av norra Syrien mot en del av Irak, förefaller ju närmast imbecillt som antagande med avseende på de Etnolingvistiska och panarabiska strömningarna.
Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.