Önskat För-Troende

2016-03-30

Vi drar oss till minnes från häromdagen då vi noterade att den cirkulerande mängden betalningsmedel i den japanska realekonomin hade slagit in på en direkt sydlig kurs mot ett ekonomiskt pandemonium.

Så till förvåning för ingen alls kommer då uppgifterna om att samtidigt som vi är säkra på att detta inte kommer att avskräcka japanska officiella siffror från att förklara att QQE och NIRP verkligen fungerar och att det realekonomiska deflations-tankesättet är slaget ur hågen, Peter Pan - ik kan verkligen flyga enligt Keynesianerna, är det faktum att när februaris 6,2% kollaps på japanska industriproduktionen jämfört med det förödande dåliga steget efter 2011 års skalv, tsusnami och kärnkraft "händelse" , så har något gått katastrofalt fel i Japan.

Över varje delsektor, var det en total katastrof ...

Vi minns dessa ord med viss skadeglädje:

" Ungefär som BOJ chefen Haruhiko Kuroda, menar Paul Krugman att nyckeln för Japan när det gäller att övervinna årtionden av realekonomisk deflation är en positiv inställning - den vi kallar för för – troende.

”Japan behöver nå en punkt där alla tror att landet har dragit sig ur deflation. Och sedan om det kan antas, kan det vara i stånd att hålla sig borta från trubbel därefter ”berättade han för en publik i Tokyo i september förra året.

Som i ganska löjligt, uttalandet påminner om något Kuroda sade förra sommaren: ”Jag litar på att många av er känner till berättelsen om Peter Pan ( – ik säger vi då), där det står:” det ögonblick du blir osäker på om du kan flyga, upphör du för alltid att kunna att göra det.’ Ja, vad vi behöver är en positiv attityd och övertygelse. ”

Med andra ord, Krugman och Kuroda tror att Japan kan önska sig ur deflation."

12801560_10207594675599790_3399684382282453266_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram