Verbal Kommunikation

2016-02-28

Mathias gör det som många säkert önskar att de hade tid med. Han är ute nästan varje dag och pratar med människor.
Han pratar med invandrare, hemlösa, de som har det gott ställt och de som tillhör medelklassen. Ibland får han till och med saker kastade på sig av de som tycker att det är farligt att han gör detta.

Utan att exkludera så lägger han sin tid på att vara medmänniska och bjuda på sin kunskap om ekonomi och sina samhällsanalyser.

När man pratar med människor bygger man över klyftorna man skapar förståelse för varandras olikheter men man ser framförallt varandras likheter.

Oavsett vem du är så har vi i grund och botten samma behov. Vi behöver mat och skydd för att överleva och så kryddar vi livet därefter med annat.

Igår fick han med sig en historia av en medmänniska som blivit hemlös. En marginell lönesänkning gjorde att personen i fråga inte hade råd att ha kvar sitt skydd, tak över huvudet. Denne person som blivit hemlös fick en bit mat, lite värme och tid att berätta sin historia.
Hur många till kommer bli hemlösa och hamna i samhällets absoluta botten när man nu börjar prata ordentliga lönesänkningar och låglönejobb?

Vi har nått punkten när man öppet berättar att ekonomin befinner sig i deflation. Detta ord kanske inte betyder så mycket för de flesta men det är hög tid att försöka förstå själva mekaniken i det som skapar de ekonomiska problemen. Det är avgörande att du förstår vad som sker i samhället när inget politiskt parti pratar klarspråk. Varför riskerar fler att bli av med bostad och försörjning och hur påverkar det dig. Vad kan vara den gemensamma nämnaren för att vi befinner oss där vi är idag. Finns den?

Här försöker Mathias och Marcus reda ut lite begrepp från bankprosan och nationalekonomin. Har de rätt i sak? Om de inte har det så upplys dem om vad som inte stämmer. Börja kommunicera och red ut begreppen.
Vi måste framåt nu för att förhindra att fler människor blir utan det absolut nödvändigaste.
//S.S.

Broadcast by partietdefria on Bambuser.com
bambuser.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram