Tjaaaeee, om inte myndigheterna väljer att följa lagarna så är det väl knappast heller någonting som kan förväntas av någon annan heller?
Wikileaks grundare har lämnat in en anmälan mot Sverige och Storbritannien till FN: s arbetsgrupp mot godtyckligt frihetsberövande i september 2014.
I Sverige är Assange efterlyst för förhör angående anklagelser om sexuella övergrepp mot två kvinnor under 2010, vilket han alltid har förnekat. Wikileaks grundare säger att han fruktar att om han åker till Sverige kommer han att ställas inför en domstol i USA för att ha publicerat sekretessbelagda handlingar. Stockholm har dock vägrat att garantera att detta inte skulle hända.
I augusti, svenska åklagare sade att de skulle släppa utredningen gällande två anklagelser om sexuella övergrepp och en av olaga tvång eftersom preskriptions hade tagit slut. Ett enastående påstående om våldtäkt kvarstår, om vilket Assange fortfarande är ifrågasatt.
På torsdagen, en tjänsteman från OHCHR (Kontoret för FN: s högkommissarie) Christophe Peschoux sa att om FN panelen kommit fram till att en persons rättigheter har kränkts då är "beslutet indirekt, men fortfarande juridiskt bindande för de berörda myndigheterna och stater."
Yttrandena från arbetsgruppen för godtyckliga frihetsberövanden är juridiskt bindande i den mån som de är baserade på internationell lagstiftning om mänskliga rättigheter, såsom den internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter (ICCPR).
Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.