Individuell Slaveriförståelse

2016-01-29

Vi har ju nästan redan haft dagens läsning av anklagelserna mot den finansiella eliten och deras hantlangare. Men vi kör därför på lite mer på samma tema, om varför vi håller oss fångna i oss själva, nu när den montetärmekaniska delen av samhällsekvationen måste börja ses som tämligen given i den mån som jag ensam kan skapa vidare förståelse för denna.

Så vad vi i grunden har att förstå avseende deras påstådda överträdelser, är vår egen roll i saken, även om det finns så många lager av detta 10 dimensioners schackbräde att jag numera allvarligt tvivlar på att ens någon individ i toppen riktigt längre egentligen vet vad som händer och vem som blåser vem.

För trots allt så är ju enskild nytta bara just enskild och där spricker det helt garanterat förr eller senare, på det ena eller andra viset. Men om vi då antar att vi vet precis tillräckligt mycket för att vara farliga för oss själva och dem omkring oss, vad är då planen? För om du tänker på detta i en minut eller så, så måste det finnas minst femtio sätt att lämna din herre i dig själv och stå upp och börja gå framåt i utvecklingen för - av- dina egna tankar och känslor. Om inte, det vill säga, du verkligen inte vill lämna in – ge upp och istället, du bara vill ha tillbaka dina gamla avtal med djävulen, som trots allt bor i dig själv…..

Det har ingenting att göra med naturen eller herrans tukt och förmaningar och allt att göra med om vi har det i oss eller inte. Moralfilosofisk bildnin eller inte i tillräcklig omfattning, det är vi som bär upp vår egen fångenskap. Vi har lurat oss själva att tro att vi spelar en omgång rättvist nöjesspel när vi i själva verket är från start utdömda spelpjäser med ett alltid givet resultat, bönder, slavar, om vi verkligen vill vara ärliga, i förhållande till de insatser som spelet nu håller, där vi kommer att erhålla vad vi inte får höra att vi kan erhålla. Är det verkligen så många som inbillar sig att de äger Goldman Sachs?
12642437_10207109128941427_4435705181638501114_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram