Turkstödd Historietradition

2016-01-26

Här följer en historia, som tycks visa att den turkiska regeringen stödde Al-Nusra, al-Qaidas gren i Syrien, en sunniislamistisk milis som slåss mot syriska regeringsstyrkor i syfte att upprätta en islamistisk stat i landet .

Det finns ett dokument som erhållits genom lekolin.org (på turkiska) som undertecknades av den turkiske inrikesministern Muammer Güler och som riktar sig till Hatay governorate, där ministern ger kommandon till de lokala myndigheterna att underlätta med turkiska underrättelser i sitt stöd för al-Nusra i deras gränsöverskridande verksamhet. Enligt sidan finns liknande brev skickade också till provinserna i Mardin, Urfa och Antep. Rapporten fortsätter:

Denna skrivelse av den 15 mars 2013, begär att de lokala myndigheterna i Hatay ge sitt fulla samarbete till MIT (turkiska National Intelligence Agency) i sitt stöd för utländska soldater som opererar från baser i Turkiet. Brevet hänvisar särskilt till de stridande från andra ursprungsländer - de flesta, enligt ministern, är från Tunisien och Tjetjenien. Brevet hänvisar också till de stridande som mujahedin och ber provinserna att samarbeta och bland annat tillhandahåller logi och medicinsk behandling för sårade soldater. Slutligen i brevet ber man ledningen att samordna sina insatser med religiösa departementet och det Islamiska civila samhället, som också verkar med hjälp till de stridande.

Som Vladimir Putin själv sagt, tar ISIS emot medel från minst 40 länder, inklusive G20-medlemmar. Så när artister som David Cameron förkunnar, med rättfärdig indignation, att "Assad måste avgå", inser de mycket väl vem som kan ta hans plats? Eller, kanske, den brittiska PM helt enkelt bara fortsätter en månghundraårig tradition av Storpolitiskt spel mot Ryssland?

12645048_10207090927086392_8221436996593082151_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram