Ekonomi Eller Mello?

2016-01-26

George Soros kan ha brutit sönder BOE och kan mycket väl ha varit åtminstone delvis att skylla för den asiatiska finanskrisen, men han kommer inte att vinna en FX strid med PBOC. Åtminstone, det är vad Pekings budskap är till miljardären, som förmedlas via ett karakteristiskt lustigt "op-ed" i Folkets Dagblad med titeln "förklara krig mot Kinas valuta? Ha ha "

Ja, "ha, ha." Även om det finns inget alls roligt i $ 1 biljoner i kapital som flydde landet 2015 hack i hälarna på PBOC: s förfuskade försök att "hantera" en kontrollerad devalvering av yuanen.

"Soros krig mot renminbin och Hongkongdollarn kan omöjligen lyckas - om detta kan det inte råda något tvivel," säger Folkets Dagblad efter ha kallat Soros "finanskrokodil" och beskylla den gullige filantropiske miljardären för "ökad volatilitet på redan instabila finansiella marknader. "

Naturligtvis, Kina kommer int..eeh att kunna gripa Soros och slå en bekännelse ur honom som Peking annars är så förtjusta i att göra mot andra som misstänks för att lansera "illvilliga" korta attacker, men fräcka kommentarer indikerar att de kinesiska myndigheterna blir allt känsligare för förslag som gör att en brantare RMB devalvering är en självklarhet.
Good Luck György!

För att vara säker, i ljuset av detta, vad Deutsche Bank har sagt är vad många andra öppet har trott men som få vågar söka efter i ett mentalt tillstånd av intellektuell medvetslöshet: trots allt i en värld där Fed är, om så bara ännu för tillfället, inte är med rörande lättnader i bilden, är det upp till BoJ, och naturligtvis, ECB vars käkledsglappande förra veckan hjälpte till att skicka terminerna skyhögt.

Om DB:s tänkande hakas på - leds vidare, och plötsligt mer spekulationer om att ECB kommer att underlätta ytterligare uppfattas som en negativ risk, då kommer alla satsningar vara avstängda från casinoborden när världen måste hitta ett helt nytt paradigm som kan rättfärdiga stigande aktiekurser, ett som inte är baserat på ytterligare lättnader från icke-amerikanska centralbanker.

Naturligtvis är den enkla innebörden från DB: s rapport att medan ECB bör avstå från mer QE, bör Fed inte bara sluta med idéer om räntehöjningar utan istället återgå till lätta mer på trycket för att gynna börsprisutvecklingen, särskilt om som vi tidigare noterat, Kina inte längre kommer att engagera sig i breda penningpolitiska stimulanser, utan i stället kommer att fortsätta med riktade likviditetsinjektioner via omvända repor.

Här är DB: s "vädjan" till Yellen:

"Om Fed överger sitt åtstramningsprogram, skulle detta leda till ett mer hållbart rally på aktiemarknaden. Men håller vi med våra amerikanska ekonomer om att Fed MJUKNAR är troligt inom den närmaste tiden."

Spelpjäserna ställer upp sig och vi intellektuellt minimalistiskt förtjusta svenskar? Tjaaeee, Mellosäsongen är väl på G..

12647157_10207091790667981_1403272418777253496_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram