Teokratiskt Vänsökande

2016-01-20

Bland kända faktum sticker det ut att den moralfilosofiska bildningsnivån i Knesset är ju förmodligen inte den mest utvecklade på jorden och som exponent för denna lynnesart torde denna kvinna som vanligt utgöra ett verkligt praktexempel för avhållsamhet från intellektuellt övermod, när nu Bosporens härskare får sig en riktigt fet släng av den politiska sleven:

Israels justitieminister Ayelet Shaked har uttalat sig till förmån för en självständig kurdisk stat. Vilket förmodligen inte precis borde storligen glädja Bosporens härskare, och om det inte skapar reaktioner, tjaaae så vet vi ju att Ankara antingen agerar eller spelar med.

Hon uppmanade också till ett ökat samarbete mellan Israel och det kurdiska folket. Shaked ser detta som en möjlighet att försvaga Israels rivaler i regionen. Bosporens härskare lider som bekant av en svår björnfrossa i väntan på sitt Stalingrad i Syrien, inte minst med tanke på att Kurderna nyligen var på besök i Moskva.

"Vi måste öppet uppmana till inrättandet av en kurdisk stat som skiljer Iran från Turkiet, en som kommer att vara vänlig mot Israel", Shaked, som citeras av The Times of Israel.

Så i takt med att Saudi kommer att stå på öronen och därför kommer att vara tvungna att gå på offensiven mot Iran innan dess, så måste nu Israel skapa sig andra bundsförvanter i regionen, det vill säga om man inte vill sitta och vänta på att en viss Iransk general [Quassem Suleimani) skall knacka på dörren till Knesset.

Israel som inte är en demokrati - eftersom statsskicket bygger på en religion vilket per definition gör den judiska staten till en teokrati - håller alltså på att få slut på vänner, och vissa tror att man därför efterlyser ett oberoende Kurdistan, vilket syftar till upprättandet åtminstone en muslimsk bundsförvant för judarna i regionen.

12495219_10207051988752958_5364805523526419178_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram