Kung & Godvän

2016-01-20

Att i detta läge komma med påståenden om att man egentligen inte har haft en aning om vad man har hållit på med, borde väl med avseende på konsekvenserna av den utveckling som har förevarit, i alla händelser verka för evigt diskvalificerande för allt vidare förtroende.

"Det går inte att mekaniskt styra inflationen, säger King.

Budskapet från King och Goodfriend kommer bara kort efter att Riksbanken förberett sig för att intervenera på valutamarknaden. Tanken är att sänka kronans värde för att på så sätt säkra inflationsuppgången.

– Penningpolitik är ingen naturvetenskap, det finns inga naturlagar som säger hur styrräntor, inflation och arbetslöshet exakt hänger samman, det är inte som att vrida på termostaten för att öka värmen, säger Mervyn King."

Vad detta i sin tur säger om de presumtiva folkvalda, skall vi nu framåt vara mycket tydliga med att uttrycka.

Riksbanken bör få ett tydligare uppdrag men också större flexibilitet, det anser Mervyn King och Marvin Goodfriend som har utrett svensk penningpolitik. Kritiken mot Riksbanken är vass, men den är ännu vassare gentemot Sveriges politiker som har…
svd.se|Av Louise Andrén Meiton | louise.andren.meiton@svd.se

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram