Helande Lärande

2016-01-04

Det finns egentligen en oberoende del av denna berättelse som du måste hålla i minnet med tanke på alla tider: ett samhälle (dvs. en ekonomi + ett styrelseskick = en politisk ekonomi) som bygger på skuld som aldrig kommer att betalas tillbaka är dömd till att spricka sönder i bitar. Dess institutioner kommer sluta att fungera. Dess verksamhet kommer att luckras upp. Dess chefer kommer att bli demoraliserade. Dess invånare kommer att agera upp och agera ut och in. Dess upplevda rikedom kommer att avdunsta.

Med tanke på var vi är i mänsklighetens historia - tidpunkten för den techno-industriella överarbetningen - kommer detta sammanbrott inte att bli lätt att återhämta sig från, inte omtyckt, säg, som den snabba återhämtning i Japan och Tyskland efter det brutala fiasko vi kallar världskriget. Det har gått för långt på alltför många sätt. Det kommande sammanbrottet kommer åter välla in över villkoren för civiliserat liv på nivåer som i stort sett är pre-teknik- industriellt. Hur långt bakåt återstår att se.

Dessa villkor kan vara något förhandlingsbart om vi kunde acceptera verkligheten av denna re-set och förbereda oss för det. Men tyvärr, de flesta av alla människor som kan tänka tanken i dessa dagar föredrar ett önske - techno-narcissistisk mullefluffluff i förhållande till en verklighetsbaserad bedömning av där saker står - passivt väntande på räddningsmedel med det tekniska ("de" kommer att "komma fram till något") som gör det möjligt alla aktuella bedrägerier kommer att fortsätta.

Således kommer elbilar tillåta förorter att fungera som den föredragna vardagsmiljön; molekylär medicin kommer att eliminera betydelsen av död i alla mänskliga angelägenheter; än så länge kommer oupptäckta energiformer att hålla alla de välkända bekvämligheterna gående; och finansiella magiker kommer att uppbringa kapital för att göra så att allt detta kan hända.

Åh, förresten, här är en andra delen av historien för att hålla sig vaken: att de flesta av de aktiviteter pågår i USA idag lustigt nog har tagit på egenskaperna hos rena bedrägerier, det vill säga ohederliga system för att kapa åt sig pengar. Detta är mest levande och framträdande på sistone inom medicin och utbildning - två riken och åtgärder som tidigare förkroppsligades i deras grundläggande operativsystem, som de heligaste av dygder som utvecklats under den ganska kort historien av civiliserad mänsklig strävan.

JHK’s Three-Act Play, Big Slide A log mansion in the Adirondack Mountains… A big family on the run… A nation in peril… Visit the Big Slide Page to order, perform, or see sample scenes.
kunstler.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram