Självstympande Handlingsfrihet

2016-01-03

 

Så, i den mån Riyadh tänkte att verkställandet av likvideringen av några tiotal påstådda al-Qaida agenter, skulle bevisa att kungariket är allvarliga med att bekämpa densamma, alltså lustigt nog mycket samma typ av extremism, som det själv främjar, så har väldigt oväntat faktiskt raka motsatsen inträffat. Det är så här, avrättningarna har helt enkelt givit ytterligare bevis för att saudierna, som Islamiska Staten, har inga som helst betänkligheter avseende halshuggning av "brottslingar" utan någon tillstymmelse till ett korrekt rättsförfarande. Vi kunde helt enkelt aldrig ha begripit att det skulle gå just exakt på så vis.

Så i ljuset av att Saudi sedan mycket länge egentligen har varit isolerade, genom en hel del guldaffärer, sådana som andra Sunnipeferenta nationer har deltagit i för att slippa olika destabiliseringsinsatser, så förefaller Anglozionisterna på amerikanska UD, hela tiden ha varit helst sanslöst sist på bollen. Men hellre har man det tydligen glatt på hal IS, än att gå i lera och Sörja.

Således:

Ja, inget hopp om en "gemensam fiende" i ISIS som kommer att "producera några samförståelseverkande rörelser mellan sunnitiska och shiitiska krafter, det har ju aldrig varit meningen heller. Naturligtvis är det inte heller väldigt mycket hjälpt av att saudierna lämnade shiitiska Iran och shiitiska Irak ute från en ny, 34-nation "anti-terror koalition", inte heller hjälpte det till så väldigt mycket att Riyadh faktiskt främjar och promulgerar precis samma ideologi som förespråkas av ISIS och al-Qaida.

Irak - som, vilket vi har beskrivit i stor utsträckning, är en alla avseenden iransk koloni - som liksom helt oväntat var hyfsat missnöjd med avrättningen. Här finns Iraks topp shiitiska präst Grand Ayatollah Ali al-Sistani: "Vi har med mycket sorg fått meddelandet och beklagar nyheten om martyrskapet av ett antal av våra troende bröder i regionen vars rena blod utgöts i en orättvis aggression."

På söndagen fortsatte protesterna när hundratals samlades framför den förkolnade saudiska ambassaden i Teheran medan demonstranterna också hopade sig vid FN-byggnaden och Riyadhs ambassad i Beirut inför ett tal av Hassan Nasrallah. Som AP rapporterar, "på vägen som ambassaden ligger på i norra Teheran, där har en ny vägskylt kommit upp under de senaste timmarna. Istället för att uttrycka" Boustan "eller" park "på persiska, nu lyder" Sheikh Nimr St. "för att hedra den shiitiska prästen som Saudiarabien avrättade på lördag. "

Så att Saudi nu väljer att verka så öppet konfliktskapande tyder inte precis på någon mer vidlyftig handlingsfrihet, eftersom vi kan konstatera ännu en gång att bara det allra sista saudierna behöver är ett shiitiskt uppror, lika lite som ett steg för att minska subventionerna på allt från bränsle till vatten som hotar att destabilisera en befolkning, som har vant sig vid att leva ett relativt bekvämt leverne under en oljerik monarki.

Så Saudi spelas nu in öppet i konflikten i enlighet med vad Kreml lovade Amerikanska UD och Erdogan kommer att få sitt Stalingrad.

...förresten, kan det komma fler länder i Mellanöstern in i denna ekvation, efter att den amerikanska inrikespolitiska situationen eskalerar...så att Teheran kan agera mer ostört i saken.

1916885_10206947227613995_9087395744735337558_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram