Masklös Sultan

2015-12-29

Under helgen, HDP s medordförande Selahattin Demirtas sade att Turkiets största etniska minoritet är tvungen att besluta sig om att leva i självständighet eller "under en mans tyranni". Självfallet, "en man" i fråga var inte nöjd med uttalandet och på tisdagen kallade Talmannen anmärkningarna förrädiska. På måndagen, åklagare i Diyarbakir och Ankara öppnade en utredning sex personer inklusive Demirtas.

Naturligtvis att kräva autonomi kanske inte har varit Demirtas "enda" brott ". "Ledarna för Turkiets rättsliga och faktiskt fredliga kurdiska politiska partier söker stöd från Ryssland, som är indraget i en fejd med Ankara över en nedskjutningen av ett ryskt plan förra månaden längs gränsen mellan Turkiet och Syrien", WSJ beskrev saken så här. "Selahattin Demirtas, chef för de pro-kurdiska folkets demokratiska parti, eller HDP, förde samtal i Moskva med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. "

På tal om Ryssland, Erdogan tog också tillfället i akt att surra ut mot Moskva på tisdagen för att stödja vad som Ankara säger är en massmördare - vilket därmed alltså för alltid avgör saken till Assads fördel. "Du kan inte komma någonstans genom att stödja en regim som obarmhärtigt har dödat 400.000 oskyldiga människor med konventionella och kemiska stridsmedel," sade Erdogan i kommentarer tydligt riktade mot Kreml. Ordföranden talade i förklenade ordalag också om "länder" som verkade för att stödja den kurdiska YPG rörelsen, vilken som av ingen slump, har visat sig vara den mest effektiva kraften för slåss mot den Islamiska Staten i Syrien, möjligen med undantag av Hizbollah. Erdogan jämställer YPG med PKK. Med andra ord, de är "terrorister", trots att de har bekämpat "terroristerna" i flera år.

"Detta är den tid då maskerna har tagits bort och de verkliga ansiktena syns exponerade", avslutade Erdogan.

Verkligen - Turkiets president Recep Tayyip Erdogan är ingen fan av kurder, så att säga. Förutsatt att kurderna du pratar om inte är med om att hjälpa till med en lukrativ verksamhet som innebär handel med olaglig råolja från Irak till hamnen Ceyhan.

10415549_10206903564442443_7019867720273404139_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram