Olaglig olja

2015-11-29

Ok, så ett system som omfattar omlastningar fartyg till fartyg utanför Malta användes för att få kurdisk råolja till platser som Israel. Israeliska raffinaderier och oljebolagen importerade mer än 19M fat kurdiska olja mellan början av maj och 11 augusti, enligt sjöfartsuppgifter, handelskällor och satellitövervakning av tankfartyg, rapporteeade FT förra veckan. Det motsvarar cirka 77 procent av den genomsnittliga israeliska efterfrågan, som löper på cirka 240.000 fat per dag. Mer än en tredjedel av all export från norra Irak, som transporteras från Turkiets Medelhavshamnen Ceyhan, som gick till Israel över perioden."

Vid denna tidpunkt, börjar vi få en uppfattning om vad som händer här. Kurdisk olja är redan tekniskt olagligt och Turkiet är glada för att kunna underlätta resan till utländska köpare via Ceyhan. Finns det något bättre sätt för ISIS för att få sin egen olja på marknaden än genom att flytta den genom en hamn som redan handlar i misstänkt råolja? Al-Araby al -Jadeed (media) påstår sig ha erhållit en mängd information om rutten till Ceyhan från en icke namngiven överste i den irakiska underrättelsetjänsten.

Eftersom vi hela tiden försöker att vara neutrala, bör vi också notera att de män som visas nedan bara kan - eller bara inte kan - vara tre vanliga killar med skägg utan koppling till några svartaflaggviftande ökenbanditer, därför undrar vi nu lite artigt vem som den fjärde killen - alltså vem han utan skägg är....Han är väl turk antar vi...precis som Bilal Erdogan som på bilden är inringad och har skägg.

Slutligen kommer vi notera att detta är i allt ett försök att svara på vad vi kallade "den viktigaste frågan, den om ISIS som ingen frågar" - det vill säga, " vilka som är mellanhänder?" Som vi noterade mer än en vecka sedan, "vi vet vilka det kan vara eftersom samma namn var ganska framträdande på marknaden i september då Glencore hade sin första, och definitivt inte sista, nära döden erfarenhet:

Glencore, Vitol,Trafigura,Nobel och Mercuria. Tänk på att, och fundera över vad Reuters säger om handeln med olaglig KRG olja: "Marknadskällor har sagt att flera handelshus inklusive Trafigura och Vitol har hållit på med kurdisk olja.
Både Trafigura och Vitol har avböjt att kommentera sin roll i oljeförsäljningen.."

Så varför kommer vi nu då i detta att tänka på Sveriges allmänna utrikeshandelsförening, Business in Turkey AB, Exporttjänsteföretagen ( The Swedish Export Consultant Association ), är det bara beroende på att Nobel möjligen kan vara inblandade, Erdogans relation till Nobelrealterade betingelser förefaller visserligen, i alla fall utåt, ge skenet av att vara ansträngda?

Är det kanske dags för nya kravaller mellan Turkar och Kurder i Stockholm, i alla fall för syns skull är det kanske bäst att tillägga eftersom likheter kan vara besvärande.

Det intressanta är alltså om Nobelföretagen finns representerade på bilden genom Sveriges allmänna utrikeshandelsförening, Business in Turkey AB, Exporttjänsteföretagen ( The Swedish Export Consultant Association ), eller om det möjligen i så fall bara är det senare och om det är samma person som arbetar där som råkar se ut precis som mannen på bilden...

God morgon12274421_10206738132306743_8453967190196428167_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram