Ukraina schack matt

2015-10-13

Återigen, så ser vi ytterligare ett exempel att Väst slår till reträtt samtidigt som dess media förklarar seger.

Det är viktigt att säga att anledningen till att Merkel agerade i augusti för att förhindra den ukrainska offensiven att äga rum är inte för att hon plötsligt blivit omvandlas till rättvisesträvande i Donbass sak.

Det är därför Merkel vet att en annan ukrainsk offensiv kommer att resultera i ett annat ukrainskt nederlag.

Det kan sätta hela existens den ukrainska staten i fara, och leda till krav på en del av dess västliga uppbackare för större upptrappning.

Med sin sanktionspolitik synligt misslyckad, och de tyska opinionen som starkt motsätter sig ytterligare upptrappning, är detta en situation Merkel vill undvika till varje pris.

När det gäller ukrainarna, om deras chansning var att utsikterna för nederlaget skulle strama upp västvärldens stöd till den grad att det levererar dem seger, då missbedömde de - dåligt och har förlorat.

Beviset för det som har varit är vad som hänt sedan dess.

Både vid toppmötet i augusti och vid Normandie Fyra mötet i Paris har européerna klargjort att Kiev måste hålla sig till Minsk - avtalet och strikt följa dess villkor.

Ukrainska förslaget som Minsk avtalet avvisade och ett nytt avtal återspeglar att deras i stället har bestämt avvisats.

Istället, tidsfristerna för att genomföra villkoren i Minsk avtalet har förlängts till 2016, med ukrainarna som får höra att den här gången måste de hålla sig till dem, med en fransk utarbetat tidsplan för genomförandet som skulle leda till val i folkrepubliker i mars 2016 i enlighet med en lag som beviljar folkrepubliker särskild status, som ursprungligen förutsågs i avtalet som i februari 2015 i Minsk.

Illavarslande för ukrainarna i kommentarerna efter mötet i Paris och som otvivelaktigt gjorts i förväg med Merkel, använder Hollande upprepade gånger orden "särskild status" - statusen Poroshenko säger att han vill avskaffa.

Rapporter om de privata diskussionerna mellan Putin och Merkel i Paris säger att Merkel är överens om att Krim är och förblir ryskt och att huvudämnet var inte Ukraina alls, utan Syrien.

Dynamiken i Parisförhandlingarna framgår tydligt i fotografierna av plenarmötet.

De visar Putin som sitter tvärs över bordet från Merkel, flankerad av Lavrov på hans högra sida och Hollande på hans vänstra - nästan som om Hollande var en del av Putins förhandlingsgrupp.

Poroshenko sitter mittemot Hollande, till Merkels högersida, med tyske utrikesministern Steinmeier sittande till Merkels vänstra.

Det är som om Poroshenko har förpassats till en del i Merkels förhandlingsgruppen, även om det är ödet för hans land som håller på att diskuteras.

Om den internationella aspekten av den ukrainska krisen närmar sig sitt slut, har den interna krisen knappt börjat.

At the time of the negotiation of the Minsk Agreement in February we said that the international part of the Ukrainian crisis appeared to be past its peak. Our precise words were:“The conflict in Ukraine itself will grind on, probably until the government currently in power in Kiev falls, which wil…
RUSSIA-INSIDER.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram