Syrien går igen

2015-10-13

Återigen, det är ryssarna i himlen och Hizbollah på marken och som alla är väl medvetna om, är Hizbollah bara Iran.

Samtidigt trots Teherans artiga vana att förneka sin officiella närvaro på marken, lider man ganska obekvämt - eller inte - av att iranska soldater envisas med att dö i Syrien, om än inte i någon större omfattning. På fredagen rapporterades som vi minns att Hossein Hamedani, en iransk general och nära vän till Quds befälhavare Qassem Soleimani dödades medan de idkades "rådgivning" till syriska soldater nära Aleppo.

Vad det ovanstående föreslår är att strömmen har helt klart vänt och även om det utan tvekan kommer att finnas fler iranier som kommer hem i liksäckar innan allt är sagt och gjort, är det nu bara en tidsfråga innan USA och dess "koalitions" partners måste besluta om att acceptera Assad tillbaka vid makten, eller annars sätta bootsen på marken för att motverka kränkande särbehandling av sina plötsligt inte så "frihetskämpar".

Naturligtvis, iranierna har varit på plats i Syrien i flera år, men som vi har noterat vid ett antal tillfällen, Teheran behövde förbli något försiktiga avseende optiken, med tanke på de nukleära förhandlingarna. Men nu när dessa förhandlingar har i stort sett avslutats och, ännu viktigare, nu när Iran öppet har den ryska stormaktens stämpel av godkännande, har all låtsaslek om att detta inte är ett effektivt drivet sätt för en markinvasion givits upp.

Syrian army and allied forces supported by Russian warplanes made further advances as they pressed an offensive against insurgents on Monday, in the fiercest clashes for…
REUTERS.COM|AV REUTERS EDITORIAL

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram