Israel i tiden

2015-10-13

En av de verkligt - eller lustigt omskrivet - intressanta sakerna angående Irans intensifierade engagemang i Syrien (antingen genom Teherans olika shiitiska miliser, Quds, eller mest synligt, via Hizbollah) är att landet nu visar en rent föraktfull attityd för kärnkrafts överenskommelser. vi tror givetvis inte alls att den realpolitiska signifikansen spelar en roll i saken, gentemot vad som kommer att utspelas

Det är sannerligen inte ett försök att gräla från Irans sida, syftet är blott alldeles för uppenbart. I själva verket har det aldrig varit helt klart varför Washington får spela världens kärnkraftspolis med Teheran, när historien slutgiltigt har visat att om det finns något land som man inte kan lita på med - ifråga om - atombomber, så det är USA all time high.

Som sagt, Ayatollahns fantasier lämnar visserligen en hel del i att övrigt att önska när det gäller diplomati och om du kommer med att hota med att radera hela länder utanför kartan bör du inte nödvändigtvis vara förvånad när de andra länderna försöker hindra dig från att komma i besittning en nukleära vapen.

Men när väl bläcket i överenskommelsen knappt är torrt så inte bara har Iran *) som misstänkt effektivt invaderat Syrien, och **) påverkat inspektörer vid Parchin, så har de ju nu test-skjutit en långdistans version av ballistiska missiler.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram