Råvaruderivaten i tiden

2015-09-25

Carl Norbergs foto.
Så inför morgondagen och på tal om att systemet håller på att ta ner skylten, gäller Clarion Hotel Ringvägen Kl. 15-18 och för er som har hört det förut så kan jag meddela att det faktiskt är på det viset att ett upprepat beteende till givna förutsättningar med förväntningar om olika utfall, definierar någonting som ger utrymme till förbättringar, så kom och lyssna på konspirationerna Smiley wink

En av de mer "onämnbara" konspirationsteorier kring nedläggningen av Lehman Brothers - som jag brukar tjata om - under 2008 är att denna "chockerande" händelse i själva verket var en väl koreograferad och kördes noggrant efter manus med återigen "kontrollerad rivning" som metod, med Lehmans Konkurs - händelsen som officiellt utlöste den Stora finanskrisen - att få uttryckligt tillstånd från både Ben Bernanke och Hank Paulson, en före detta Goldman anställd, vars motiv var avskaffandet av ett företag som då var Goldman största konkurrent i FICC utrymmet, och vars efterföljande räddningsaktion av hans tidigare arbetsgivare (den skändliga cephalopoden - Goldman Sachs och alla andra insolventa banker) skulle leda till bevarandet av biljoner i värdelösa aktier med artigheten av den största av skattebetalarna finansierade bailout - insatsen i världshistorien, och med miljarder i kassaöverskott parkerade på Goldmans balansräkning som utjämning för bankens övergång genom en historisk lågkonjunktur. Den soppan tycks nu även den kunna gå igen, med mindre än inom bara dagar.

Det är självklart att välviljan hos HFTs och Kinas hårdlandning, skulle kunna ge en 5% minskning av råvaror ske över en natt.

Så om man är så benägna, och sätter på konspirationsteori foliehatten som inte nämns i början av detta inlägg, Goldman kanske bara lagt ut halmgubben för nästa mega bailout som går till ungefär så här för att slippa problemen med obligationerna och FX:

*Råvarupriserna sjunker ytterligare 5%

*Kreditvärderingsinstituten får en klapp på axeln och nedgraderar Glencore till Junk.

*En vattenfallskaskad av marginal- och säkerhetssamtal likviderar snabbt Glencores s handlarbord och utarmar bolagets kassa, vilket försätter biljoner derivatkontrakt i limbo - råvarumarknaden kollapsar. Kom alltid ihåg: den starkaste kedjan av säkerheter är inte starkare än sin svagaste mothandelspart. Om en motpart likviderar, blir nettoexponeringen brutto, och plötsligt börjar alla undra var alla dessa "fysiska" råvaror är någonstans.

*Smittan sprids som självförstärkande då råvaror kollapsar vilket lanserar en deflationistisk stötvåg runt om i världen.

*Fed och globala centralbanker kallas in för att komma fram till en "mer kraftfull" form av stimulans

*Den berömda helikopterbombningen med pengar scenariot som föreslagits av Citigroup igår, blir verklighet

Alltför långsökt? Kanske. Men håll utkik efter en Glencores nedgradering från nuvarande gradering, det är en svart svan om än regisserad, det går att köra baklänges för att slippa bli offer så länge man tror man har kontroll och det tror den skändliga cephalopoden sig själv om att ha. Om det händer, kan det vara en bra tid att lugnt komma ur dvalan för närvarande. Utifall att. Om alltså.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram