Det Anglozionistiska lustmördandets skymning

2015-09-25

Carl Norbergs foto.

Så för att sy ihop det hela lite grann i den Anglozionistiska utförsbacken så kommer Kremls uttalanden numera bara en dag efter det att mainstream media exempelvis började rapportera att Moskva och Teheran samordnar sina insatser på marken i Syrien (något som borde komma som ingen överraskning för någon) vilket betyder för några sunniextremister och / eller CIA-utbildade "frihetskämpars" försök att ta kontroll över landet nu måste gå genom Ryssland och Iran med godkännande, med den senare nu också till synes villig att göra sin dåligt bevarade hemlighet av sitt militära stöd till Assad, till ingen hemlighet alls.

Naturligtvis, sak om ohjälpligt dåliga situationer är att även om de inte kan, per definition, bli bättre, kan de alltid bli värre och för USA i Syrien, skulle det innebära att Kina visar upp sig. Peking har gjort en samlad insats i år för att projicera växande makt och inflytande genom PLA - marinen. Detta arbete har hittills krönts med en aldrig tidigare skådad nyodling av ansträngningen i Spratlysen, en "räddnings" operation i den jemenitiska hamnen i Aden, och en överraskningsseglats utanför Alaskas kust.

Men med tanke på att, och med tanke på vad vi vet om Pekings stöd för Moskva och Teheran, så bör inte detta komma som en fullständig överraskning:

Ryssarna verkar nämligen ha en beredskapsplan som innebär en viss annan världsmakt som var frånvarande från USA-ledda Anti-ISIS Coalition: Kina.

På tisdag morgon, ett kinesiskt krigsfartyg har enligt uppgift rest genom Egyptens - precis det Egypten som förresten just köpte Ryska helikoptrar och vissa franska ökända helikopterhangarfartyg med modellnamn på vindar - Suezkanal för att komma in i Medelhavet; dess destination var inte bekräftad.

Men enligt flera medier - priming - lär en officer i Syriens armé (SAA) som är stationerad inom den syriska kuststaden Latakia, uttryckt att planerade kinesiska militärer och flyg - tillgångar kommer att anlända under de kommande veckorna (6 veckor) till hamnstaden Tartous - han kunde nog inte gärna uttrycka sig mer i detalj. Detta kommer två år efter att Kina varnade för att oron i Syrien kan få negativa konsekvenser, så:

För bara just nu, är detta fortfarande inom sfären av spekulation som i historien i det ovannämnda verkligen faller kort i att ge något på vägen som avgörande bevis för påståendet att den kinesiska militären nu är inställd på att ingripa direkt.

Men som sagt, de senaste veckorna har om något visat att situationen i Syrien är anmärkningsvärt lättflytande och vad som verkar långsökt en dag har potential att bli verklighet nästa, vilket är anledningen till att vi nu hävdar att Xi Jinping mycket väl kan ha beslutat sig för att Raqqa är som en så bra plats som någon annan, för att testa en del av utrustningen som var på plattskärmarna från Peking tidigare denna månad.

Men vi ser nästan med lite blygt intresse an den Kinesiska arméns damavdelnings ankomst i detta och undrar väl stilla närmast om inte USA nu måste destabiliseras för att Israel skall kunna lämnas åt att klara sig själv ur ett opinionsbildningsperspektiv?

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram