Peggarna vajar för vinden

2015-08-26

I takt med att man spelar mot dollarpeggarna i de oljeproducerande länderna, så måste de finansiella tillgångsvärdena styras i önskad riktning och om refinansieringsmöjligheterna av obligationer börjar svikta, ja då sitter någon i hissen bigtime.

Radio Mosebacke: Andrahands marknaden för varor i Sverige heter Blocket, Tradera osv. Om man kan köpa exakt samma vara på Blocket till kraftigt rabatterat pris blir det svårt att sälja samma vara till ordinarie pris i butik. Alla stater säljer statsobligationer för att finansera sin verksamhet (dvs "i butik"). För obligationer finns en sk "andrahandsmarknad " (obligationernas Blocket/Tradera). Om man kan köpa EXAKT samma obligation för kraftigt rabatterat pris på andrahandsmarknaden blir det i princip omöjligt att sälja "i butik" till ordinarie pris. Detta gör det givetvis mycket svårt för nåt land att finansiera sin verksamhet om det fortsätter. Här dumpar Kina Amerikanska obligationer. Valutakrig-Handelskrig-Krig.

Orakelhunden - Njaaeee, krig i dag förs med andra medel och under andra former, MEN vad som är ytterligt centralt att beakta i saken, är med vilket strategiskt operativt syfte som respektive insats genomförs, inte bara att de genomförs och Kina har som strategiskt syfte och mål att inte längre vara tvingade att få betalt i värdelös drömbaserad digitalkonfetti - a.k.a dollar.

Så syftet är att pegga om Yuanen mot bland annat naturresurser som en del av SDR - clearing via det nyskapade parallella BRICS - systemet

... in the past two weeks alone China has sold a gargantuan $106 (and over) billion in US paper just as a result of the change in the currency regime!
ZEROHEDGE.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram