Sköna dollarns kyskhetsbälte

2015-08-24

Ett fallande kyskhetsbälte kan som bekant innebära att både den ena eller andra som upprätthållande betingelse faller,som en konsekvens av vissa Xi-baserade och Kremlkoordinerade insatser...när kopplingarna faller bort och någon med kyskhetsbälte skall lyfta sig själv i håret som Munschausen, då blir det Gullregn över stan:

Saudiarabiens riyal: Beväpnad med $ 672.000.000.000 i valutareserven, som Saudiarabien, världens största oljeexportör, har tillräcklig kapacitet för att hålla peggen, enligt Deutsche Bank AG. - vi är - kanske möjligen inte - så förvånade att FEDeutsche uttrycker på så vis.

Ändå, satsar investerarna satsar på en - inte så kort - fikarast i kopplingen till regimens valuta när råoljan föll till ett sju-årslägsta. De framåt, tecknade avtal som används av handlarna till att satsa på eller hedga mot framtida prisändringar, som av slump föll till den svagaste nivån sedan 2003, vilket innebär cirka 1 procent nedgång i riyal under de kommande 12 månaderna.

Här är den vidare ligan på tur i sin roll som utanpåliggande stödtrosa.

Turkmenistans mana
Tadzjikistans somoni
Armeniens dram
Kirgizistans as
Egyptens pound: Landet har begränsad investerarnas tillgång till utländsk valuta mitt i en brist, efter den arabiska vårens protester 2011. Valutahandlare satsar pundet på att försvagas cirka 22 procent på ett år, enligt 12-månaders icke-leveransbara terminskontrakt.

Turkiets lira: Det är en av världens sämsta valutor sedan Kinas devalvering den augusti 11. Upptrappningen av politiskt våld och sannolikheten för tidiga val förvärrar problemen. Vi ser att Turkiet är pragmatiskt sinnade, antingen de vill eller inte..

Nigerias naira
Ghana cedi
Zambias kwacha
Malaysias ringgit: Valutan gled ner till ett 17-årslägsta på torsdagen och valutareserven sjönk under $ 100 miljarder för första gången sedan 2010.

Nedan finner ni lite vidare färg på de guldförgyllda lutorna till den snart ganska fallna små valutorna valutorna.

* * *

Såvitt Saudiarabien och peggens salig hädangång, är det värt att notera att situationen ser kungarikets ekonomiska situation försämras vilket framgår både av landets övergång till att öppna sin aktiemarknad och genom beslutet att knacka på tiggardörren till obligationsmarknaden för kontanter pekar inte oavgjort i valutareserven. Sett med Gullregents effekter ur Bricsperspektivet.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram